Kousa haluaa nähdä kotijäällä tylyn Pelicansin – ”Peliä kohtaan pitää olla nöyrä”

Tiivis ottelutahti Isku Areenalla saa jatkoa lauantaina, kun Pelicans ja Rauman Lukko taistelevat sarjapisteistä neljättä kertaa tällä kaudella. Liigan kovimmalla peliaikakeskiarvolla lahtelaisten takalinjoilla luutiva Mikko Kousa kohtaa ensimmäistä kertaa ex-seuransa.

Pelicans-käskijä Petri Matikainen on kaivannut joukkueensa kotiesityksiin tylyyttä, sillä lahtelaiset ovat sortuneet usein liialliseen siirtelyyn oikeanlaisen suoraviivaisuuden sijaan. Keskiviikkoisessa Pelicans-Sport-kamppailussa kotijoukkueen taistelumentaliteetti ja nöyryys olivat kuitenkin ylimmillään, kun Pelicans jätti vieraansa nollille loppuluvuin 2-0.

- Mun mielestä me pelattiin miehekäs, aikuisten poikien lätkäpeli. Kyllä 2-0-lukemat kertovat siitä, että oltiin sitoutuneita puolustamaan. Tekemisessä oli myös tarvittavaa tylyyttä. Hieno voitto, tunnelmoi Pelicans-puolustaja Mikko Kousa.

Joulukuussa paluun kotikonnuille tehneen Kousan peliaikakeskiarvo kuuden ottelun jälkeen on hurja 30:02 minuuttia. Kousa on tuonut Pelicansin puolustukseen toivelistalla ollutta kiekollista osaamista. Puolustajan tehopisteet kuuden pelin jälkeen ovat komeat 1+4=5.

- Pelaaminen on tuntunut alusta lähtien hyvältä. Vastuuta on tullut paljon, mutta jaksamisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia.

Pelicansin lauantain vastus Lukko on Kousalle tuttu seura. Hän pelasi Raumalla kauden 2014-15 summaten 57 otteluun mainiot 29 (11+18) tehopistettä. Kohtaaminen entistä seuraansa vastaan on Kousalle ensimmäinen, sillä pakki oli sivussa joukkueiden joulukuun lopun koitoksesta, joka päättyi Lukon 2-1-jatkoaikavoittoon. Voitot kauden keskinäisistä ovat ennen runkosarjan viimeistä taistoa raumalaisille 2-1.

- En ole itse asiassa edes miettinyt asiaa niin, että se on mun entinen seura. Raumalta on hyvät muistot, meillä oli hyvä jengi. Näin on ollut mun kohdalla joka puolella – en mä ole oikeastaan koskaan ollut missään huonossa ympäristössä. Vaikka jostain jäisi negatiivisia muistoja, niin ne voi jossain vaiheessa kääntyä hyviksi, "Keke" pyörittelee.

Taistelu pudotuspelipaikoista muuttuu koko ajan kutkuttavammaksi, kun katsoo keskikastin sijoituksia 39 kierroksen jälkeen: 5. Pelicans 60 pistettä, 6. HIFK 60 p, 7. Ässät 59 p, 8. JYP 59. Pelicansin seuraavat pelit lauantain jälkeen ovat nimenomaan JYPiä, HIFK:ta ja kahdesti Ässiä vastaan.

Pelicans pääsee taistoon hyvin levänneenä, sillä turkoosipaidat eivät ole keskiviikon jälkeen pelanneet. Edelleen Liigan perää pitävä Lukko pelasi perjantaina Raumalla paikallispelissä Ässien vastaan porilaisten vieressä pisteet maalein 3-4.

Lukko on kerännyt 40 kamppailusta vaivaiset 42 pistettä, ja kymmenen parhaan joukkoon on matkaa yhdeksän pistettä. Raumalaisten tuloskäyrän olisi täten syytä lähteä pikaisesti jyrkkään nousuun, mikäli joukkue aikoo vielä tosissaan taistella kevään pudotuspeleistä. Lukko jäi viimeksi pudotuspelien ulkopuolelle kaudella 2008-09.

- Lukolla on todella kovat kärkipelaajat, heidän kanssaan pitää olla hereillä. Heillä on ollut aina hyvä ylivoima, joten jäähyt pitää olla minimissä. Meidän pitää olla taas tarpeeksi tylyjä, vaikka ollaan pari viimeistä matsia voitettukin. Ei voida lähteä harhailemaan minnekään. Vaikka on lauantai ja pelataan Lahessa, niin ei tarvitse esittää mitään kummoisia taikatemppuja. Peliä kohtaan pitää olla nöyrä.

Pelicans saalistaa lauantaina viidentenä joukkueena 100 maalin rajapyykkiä. Ennen Lukko-koitosta vastustajan verkko on pöllynnyt 97 kertaa. Lahtelaisten pelaavaan kokoonpanoon on tulossa ainakin yksi muutos, kun Ben Blood joutuu huilaamaan ottelun kymppitilin täyttymisen johdosta.

Pelicans – Lukko lauantaina 14.1. Isku Areenalla klo 17!