Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Tiistaina paluu Isku Areenalle – ”Hienoa päästä taas kotiyleisön eteen”

Liigassa seitsemättä sijaa pitävä Pelicans isännöi tiistai-iltana Isku Areenalla Turun Palloseuraa. Suora puolivälieräpaikka on jälleen lahtelaisten omissa käsissä.

Hiihdon MM-kisat ovat Lahdessa takanapäin, ja Pelicans pääsee tiistaina palaamaan kotipyhättöönsä Isku Areenalle ottelussa TPS:ää vastaan. Edellisen kerran 16. helmikuuta kotijäällä esiintyneen Pelicansin keskushyökkääjä Hannes Björninen on mielissään pitkän vierasputken päättymisestä.

- Hienoa päästä MM-kisojen jälkeen taas kotiyleisön eteen. Kaupungissa kisailtiin pari viikkoa muissa merkeissä, ja nyt on meidän vuoro näyttää kaukalossa parastamme.

Viikonlopun akkuja ladanneen Pelicansin runkosarjan viimeisen kokonaisen viikon ohjelma on tiukka, kun TPS:n lisäksi joukkue kohtaa torstaina Hakametsässä Tapparan, ja lauantaina Lahdessa Kärpät. Runkosarjalle saadaan päätös ensi viikon maanantaina, jolloin lahtelaiset suuntaavat Mikkeliin Jukureiden vieraaksi.

Neljän peräkkäisen kamppailun vierasrupeama toi turkoosinutuille vain yhden jatkoaikavoiton, kaikkiaan yhteensä kolme pistettä. Viime viikon ainoassa koitoksessa HIFK:lle kärsitty 1-4-tappio kuvasti Pelicansin vieraskiertuetta: peli on joukkueen hyppysissä ilman suurempia pelin sisäisiä notkahduksia, mutta maalinteon tehokkuudessa hävitään.

- Meidän peli on mennyt mun mielestä koko ajan eteenpäin. Vieraskiertueellakin pelattiin aika ajoin hyvää jääkiekkoa, mutta ei oltu ratkaisupaikoissa vaadittavan laadukkaalla tasolla. Sitä kautta pistepussi ei täyttynyt niin kuin olisimme halunneet, Björninen sanoo.

- Nyt täytyy olla terävämpi ja ratkaista kun on paikka - tulos tässä kuitenkin ratkaisee. Ratkaisuja pitäisi saada laajalta rintamalta, ettei se ole pelkästään jonkun yksittäisen pelaajan harteilla. Se on kaikkien vastuu tuottaa peliin jotakin, hän jatkaa.

Pitkäjänteinen työ tuo tuloksen

Ennakkoasetelmat tiistaille ovat kutkuttavat, sillä ottelun vähemmän pelannut Pelicans nousisi tasoittavalla kierroksella voitolla Ässien ohi kuudenneksi. Tällä hetkellä porilaiset ovat kaksi pistettä Pelicansia edellä. Kahdeksantena vaanii vain pisteen takamatkalla oleva Kärpät.

Taistelu kuudennesta sijasta on Pelicansin omissa käsissä, joten syytä vastustajien tuijotteluun ei ole. Mallikasta sesonkia pelaava Björninen sanoo joukkueen itseluottamuksen olevan hyvissä kantimissa.

- Ei se ole tässä mihinkään lähtenyt. Itseluottamus on hyvä, ja usko on vahva. Kun jaksaa yrittää ja kehittää peliä, niin jonain päivänä se myös tuo tuloksen, se on ihan varma. Kannattaa pitää mielessä pitkäjänteisen työn merkitys, isompi kuva.

Seitsemän peliä ilman kolmeen pisteen voittoa pelanneella kotijoukkueella on tiistaina vain yksi tavoite. Alavireinen on ollut myös TPS, joka sai lauantaina katkaistua neljän pelin tappioputken 2-1-kotivoitolla Tapparasta.

- Voittaa pitäisi, mutta ei siitä niin isoa numeroa kuitenkaan kannata tehdä. Kuten aikaisemmin sanoin, niin asiat on hyvä nähdä isossa kuvassa. Voit joskus hävitä hyvällä pelillä, mutta pitkässä juoksussa voittoja tulee enemmän, Björninen muistuttaa.

Pelicans ei ole hävinnyt sarjakakkoselle TPS:lle kertaakaan viimeiseen kahteen kauteen. Justin Hodgman ratkaisi kauden kaksi aiempaa Turun kohtaamista, loppulukemien ollessa molemmilla kerroilla jatkoajan jälkeen 1-2. Syyskuussa pelikaanit pesivät turkulaiset Lahdessa 6-1.

- Pelit TPS:ää vastaan ovat viime aikoina kääntyneet aika hyvin meille. Pelit ovat silti olleet tiukkoja ja tasaisia. Täytyy vaan jatkaa vaan sitä samaa hommaa kuin aiemmissa kohtaamisissa, niin saadaan käännettyä voitto tästäkin.

Pelicans – TPS tiistaina 7.3. Isku Areenalla klo 18.30!