Maalinteon kanssa tuskailevalle Pelicansille viikon toinen tappio | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Maalinteon kanssa tuskailevalle Pelicansille viikon toinen tappio

Pelicans kärsi maalivahti Joonas Haraldin debyyttipelissä karvaan 2-3-tappion Ässille.

Kotijoukkue lähti eilisen JYP-kamppailun tapaan nojaamaan kiekkokontrollipelaamiseen. Pelicans hukkasi muutamia kiekkoja omalla alueella, mutta Ässät ei juuri laadukkaille maalipaikoille päässyt. Vieraiden Jere Seppälä sai ottelun ensimmäisen rangaistuksen ajassa 6:19, mutta erikoistilanteen aikana pelin avausmaalista vastasi Ässät. Lahtelaiset menettivät kiekon omalla alueella, ja Charles Bertrand pääsi ohjaamaan maalin edestä tilanteeksi 0-1.

Pelicans hallitsi 0-1-tilanteessa peliä tasaviisikoin, mutta ei onnistunut ohittamaan Andreas Bernardia, joka on ollut turkoosipaidoille todellinen peikko tällä kaudella. Ässät käytti oman paikkansa, joten Isku Areenalla lähdettiin tauolla vieraiden maalin johdossa.

Turkoosipaidat ottivat toisessa erässä 5-5-pelin entistä paremmin haltuunsa, mutta maalinteko tuotti Pelicansille edelleen suunnatonta tuskaa. Maalin tappioasemassa paras tilaisuus avautui Nico Maneliukselle, mutta tämän laukaus kilahti Ässät-maalin tolppaan.

Ässät siirtyi ylivoimalla 0-2-vierasjohtoon ajassa 34:52, kun ex-seuraansa kurittanut Tommi Paakkolanvaara pääsi sutimaan maalin edestä irtokiekon ohi Joonas Haraldin. Pelicans pääsi pariin kelpo tekopaikkaan vielä erän lopussa, mutta Bernard oli edelleen ohittamaton.

Jarno Kärki vei kolmannessa erässä Ässät jo kolmen maalin karkumatkalle vieraiden toisella ylivoimamaalilla. Peli ei kuitenkaan ollut vielä pelattu, kun Antti Tyrväinen ohjasi luukulta Mikko Kousan sivalluksen ohi Bernardin.

Ottelu sai ajassa 55:36 uuden käänteen, kun Ässien Matti Kuparinen sai suihkukomennuksen osuttuaan mailallaan Morten Poulsenia kasvoihin. Hetki tästä Aleksi Mäkelä suupaisi kiekon katsomoon, ja Pelicans pääsi pelaamaan kaksi minuuttia 5-3-ylivoimaa. Kousa onnistui 2-3-kavennuksessa 35 sekuntia ennen loppua, mutta aika loppui kesken, eikä tasoitusta nähty. Ässät vie Lahdesta täyden potin mukanaan Poriin lukemin 2-3.