Filip Chlapík loppukaudeksi Pelicansiin | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Filip Chlapík loppukaudeksi Pelicansiin

Tshekkihyökkääjä siirtyy Lahteen Ottawa Senatorsin organisaatiosta.

Lahden Pelicans vahvistuu loppukauden ajaksi tshekkiläisellä Filip Chlapíkilla. 23-vuotias keskushyökkääjä siirtyy Lahteen Kanadasta Ottawa Senatorsin organisaatiosta. 185-senttinen ja 89-kiloinen Chlapík on kiekkoillut kaudesta 2014-15 lähtien Pohjois-Amerikassa, missä tilille on kertynyt juniorisarjan (QMJHL) pelien lisäksi 57 NHL- ja 148 AHL-ottelua.

- Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta liittyä Pelicansiin ja lähteä tavoittelemaan menestystä täällä. Olen peliätekevä molempiin suuntiin tunnollinen keskushyökkääjä. Vuosien mittaan tyylini on muuttunut puolustusvoittoisemmaksi, mutta haluan ehdottomasti täällä tuoda esiin enemmän myös vahvuuksiani hyökkäyspäässä, Chlapík kuvailee tuntemuksiaan ja itseään pelaajana.

Chlapík täydentää Pelicansin tshekkiläistrion, johon jo entuudestaan kuuluvat Rudolf Červený ja Patrik Bartošák. Kaksikosta Bartošák on Chlapíkille aiemmin tuttu Tshekin maajoukkuetehtävistä.

- Patrikin tiedän maajoukkueesta. Se, että täällä pelaa muitakin tshekkiläisiä, helpottaa varmasti sopeutumista ja sillä oli merkitystä päätökseeni tulla tänne, mutta haluan ehdottomasti tutustua ja ystävystyä yhtä lailla muidenkin kanssa. Toivon, että pääsemme juhlimaan yhdessä mestaruutta, Chlapík kommentoi.

Chlapíkin tasoisen pelimiehen saaminen Lahteen vaati Pelicansin organisaatiolta vaivannäköä ja siirron varmistuminen venyikin aivan kalkkiviivoille.

- Saimme paperiasiat kuntoon lopulta eilen illalla 23.45 (siirtoaika umpeutui viime yönä 23.59). Haluan välittää erittäin ison kiitoksen kumppaneillemme, jotka olivat tätä sopimusta mahdollistamassa. Ilman heidän panostaan olisi siirto jäänyt toteutumatta, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen jakaa kiitosta.

Pelicansin kumppaneista Chlapíkin sopimusta mahdollistamassa olivat pelaajan kummiyrityksenä toimiva OP Järvi-Häme/OP Koti sekä Toolpoint, Digital Office Company (DOC), Oilon ja Lämpöässä Maalämpö, Brink vetokoukut, Forenom, Tempotec, Liipolan Kiinteistökorjaus, Kaivinpalvelu J.Saarinen, Famuri ja Print Team.