Lauantai 10.12. 17:00 VS.

15. Pentti E. Rantanen


Rantanen Pentti E

(s. 7.12.1930 k. 1.7.2016)

  • Jääkiekkoliiton kultainen ansiomerkki
  • Lahtelainen urheiluvaikuttaja
  • Merkittävä vaikuttaja jäähallihankkeissa
  • Hallituksen pj ja jäsen junioritoiminnassa

Pentti E Rantanen on omalla panoksellaan vaikuttanut merkittävästi lahtelaisen jääkiekon olosuhteiden kehittämiseen. Lahden kaupunginvaltuuston pitkäaikaisena jäsenenä sekä eri urheiluyhdistysten luottamustehtävissä Rantanen on vahvasti pitänyt urheilijoiden puolta.

Lahden Urheiluhalliyhdistys ry:n ja Lahden Jäähalli Oy:n hallituksissa Rantanen on ollut myötävaikuttamassa niin Launeen harjoitusjäähallin (SOL-Areena) kuin liigajäähallin (Isku Areena) rakentamisiin, parannuksiin sekä laajentamisiin.

Rantanen tunnetaan urheiluvaikuttajana ja hän on pitkän poliittisen uransa aikana toiminut myös useissa jääkiekkoon liittyvissä luottamustehtävissä. Hän on ainoa suomalainen urheiluvaikuttaja, jolla on sekä Suomen Palloliiton kultainen ansioplaketti että Suomen Jääkiekkoliiton kultainen ansiomerkki. Lisäksi Rantasen juhlapuvun rintaa koristavat muun muassa Suomen Urheilun kultainen ansioristi sekä Suomen Veteraanikiekkoilijat ry:n ansiomerkki.

Jääkiekkoon liittyviä luottamustehtäviä Rantasella on useita. Lahden Kiekkoreippaan Tuki ry:n hallituksessa hän toimi 1975-2000, Hockey Reipas ry:n hallituksessa 1989-1991 ja Lahden Luistinurheilun Tuki ry:n varapuheenjohtajana alkaen vuodesta 2000.

Suomen Jääkiekkoliittoliiton liittovaltuuston jäsen Pentti E Rantanen on olut 1976-1978 sekä 1982-1984. SM-liigan hallituksen varajäsenenä hän toimi kahdeksan vuotta.

Lahden kaupunki myönsi Pentti E Rantaselle Lahden kaupungin kultaisen mitalin vuonna 2012.