Hämeen herruuden kolmas osa torstaina Lahdessa – ”KooKoo-voitosta on hyvä jatkaa”

Liigan kärkikuusikossa peräkkäisillä sijoilla olevat Pelicans ja HPK kohtaavat keskiviikkona Isku Areenalla kolmatta kertaa tällä kaudella.

Pelicans kipusi sarjataulukossa jo viidenneksi voitettuaan tiistai-iltana KooKoon kolmannen kerran tällä kaudella. Kaukalossa nähtiin JYPille kärsityn 0-4-murskatappion jälkeen yhtenäinen Pelicans, joka ei jättänyt 4-1-voitossa kouvolalaisille sanansijaa.

- Pisteet tulivat väkevällä ja tiiviillä joukkuepelaamisella. Jäällä oli kaikin puolin hyvä meininki, tiivistää Pelicans-puolustajien plus-miinustilaston kärki (+9) Nico Manelius.

Kaukaloon palanneet Juha Leimu ja Mikko Kousa olivat suuressa roolissa Pelicansin tiistain voitossa. Viime kaudella Liigan puolustajien piste- ja maalipörssin voittanut Leimu pelasi ensimmäisen pelinsä kolmeen kuukauteen, ja onnistui maalinteossa heti ensimmäisellä laukauksellaan.

Kuumeen selättänyt Kousa huudatti lahtelaisyleisöä kauden avausmaalillaan, ja kirjasi Leimun ohella tilastoihinsa pisteet 1+1. Pelicansin ylivoima on puolustajakaksikon paluun myötä hyvissä kantimissa, mikä tietää Liigassa heikointa vierasalivoimaa pelaavalle HPK:lle vaikeaa iltapuhdetta.

- Heillä (Leimulla ja Kousalla) on meille todella iso merkitys. Molemmat ovat kovan luokan puolustajia, ja he tuovat tulivoimaa etenkin ylivoimapeliin ja hyökkäyspään siniviivalle, josta on puuttunut tehoja alkukaudella.

Turkoosinuttujen pisin tappioputki on edelleen vain kahden ottelun mittainen. Joukkue oli hävinnyt viime viikolla Lukolle ja JYPille, mutta KooKoota vastaan kaukaloon luisteli voitonnälkäinen Pelicans-ryhmä. Keväällä menestyvän joukkueen on perinteisesti tunnistanut tasaisen tappavasta suorittamisesta.

- Se on meidän vahvuus, että emme ole päästäneet hommaa lipeämään käsistä, vaikka edellisessä pelissä olisi tappio tullutkin. Mutta toisaalta voitoista pitäisi pystyä pitämään paremmin kiinni, ja yltää pidempiin voittoputkiin, Manelius muistuttaa.

HPK lukeutuu tämän kauden positiivisiin yllättäjiin. Sarjassa neljäntenä oleva hämeenlinnalaispoppoo on pelannut Pelicansin tavoin koko kauden ilman suurempia notkahduksia. JYPin ohella sarjan tasapeliherkin joukkue on tällä hetkellä kolmen pelin voittoputkessa kukistettuaan viimeksi perjantaina vieraskentällä HIFK:n 3-5.

Laukaisu-uhkaa riittää myös torstain vierasjoukkueen siniviivalla. Mathias Porseland valittiin Liigan joulukuun pelaajaksi summattuaan kuukauden aikana sarjan kovimmat tehopisteet 3+9=12.

Pelicans-kamppailu on HPK:lle vuoden ensimmäinen koitos. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet kotijoukkueiden heiniä. HPK vei avaustaiston lokakuussa kotonaan selvästi 6-2, mutta Pelicans tasoitti puntit marraskuussa Isku Areenalla 5-2-voitollaan. Hämeenlinnasta on matkaamassa torstaina Lahteen nelisensataa Kerho-kannattajaa seuraamaan Hämeen herruuden kolmatta osaa.

- Kerho on ollut meitä vastaan kahdessa edellisessä pelissä hyvin aktiivinen. Meidän pitää vastata samoilla aseilla, ja ottaa KooKoo-pelin tiiveys mukaan myös tähän peliin. Hyvä, että saadaan paljon ihmisiä katsomoon. Se tuo peliin aina erityisen tunnelman, varsinkin nyt, kun kyseessä on paikalliskamppailu.

Kaukaloon tuo jännitettä myös Antti Tyrväisen ja Joonas Lehtivuoren ensimmäinen kohtaaminen sitten Pelicans-hyökkääjän 12 ottelun pelikieltoon johtaneen taklauksen.

Pelicans – HPK torstaina 5.1. Isku Areenalla klo 18.30!