Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Heikkinen haluaa jäälle samanlaisen meiningin kuin HIFK:ta vastaan – ”Pitää pyrkiä tekemään avausmaali”

Lauantaina HIFK:n kylvettänyt Pelicans jatkaa keskiviikkona kotipeliputkeaan Ässiä vastaan. Lahtelaiset lähtevät taistoon revanssihengessä, sillä Ässät haki viikko sitten Lahdesta täyden pistepotin 2-3-lukemin.

Pelicans tarjoili täyteen ahdetulle Isku Areenalle maali-iloittelun toisena peräkkäisenä lauantaina. Liigassa viimeisenä oleva Lukko sai puolitoista viikkoa sitten kokea Lahdessa Pelicansin 7-3-löytytyksen, ja nyt oli HIFK:n vuoro jäädä lahtelaisten jyrän alle maalein 8-3.

Syksyllä ensimmäiset luistimenpiirtonsa liigajäillä tehnyt Arttu Heikkinen on ehtinyt pelata Pelicansissa jo 27 kamppailua. Lauantainen HIFK-peli nousee näistä ylitse muiden.

- Itse en ole pelannut koskaan noin ison yleisömäärän (5371) edessä, enkä noin hyvätunnelmaisessa pelissä. Oli hienot alkuseremoniat, mökki täynnä ja HIFK vastassa, niin oli se ainutlaatuinen kokemus, tunnelmoi Heikkinen, joka on onnistunut Pelicansissa maalinteossa kahdesti.

Täysi pistepotti tuli Pelicansille enemmän kuin tarpeeseen, sillä joukkue oli aiemmin viikolla kärsinyt tappiot samoista sijoituksista kamppaileville JYPille ja Ässille. Tappiopeleissä Pelicans sai kiekon vastustajan verkkoon vain kahdesti, mutta lauantaina Isku Areenassa todistettiin klassista ketsuppipulloilmiötä. Lahdessa ei nähty vieläkään ensimmäistä yli kahden tappion sarjaa.

- Kyllä se varmasti tietyllä tapaa kertoo joukkueen lujuudesta, eihän kukaan halua koskaan hävitä. Olimme HIFK:ta vastaan kaikin puolin valmiimpia pelaamaan kuin viikon muissa peleissä. Heti alkuun kun tuli onnistumisia, niin peli lähti siitä hyvin rullaamaan. Jäällä oli hyvä meininki.

- Uskoisin, että tämä vähän avaa meidän peliä. Työ pitää kuitenkin aina tehdä, ja sitä kautta ne maalitkin tulevat. Ei voi olettaa, että kun viimeksi tuli kahdeksan, niin seuraavassa pelissä tulee myös. Se on aina ottelukohtaista.

Pelicans on ennätystasaisessa keskikastissa seitsemäntenä kahden pisteen päässä kuutospaikalla olevasta Ässistä. Porilaiset kipusivat viime viikolla sarjassa turkoosinuttujen edelle haettuaan Lahdesta 2-3-vierasvoiton. Peli eteni 0-3-tilanteessa aina pelin loppuhetkille asti, kunnes Pelicans tuli vieraiden jäähyilyn avustuksella maalin päähän. Lahtelaisten 5-5-pelin kontrollointi ei kuitenkaan riittänyt, vaan Ässät nappasi jo kauden kolmannen voittonsa Pelicansista.

Porilaisia vastaan 1+1-tehot kiskaissut Mikko Kousa on kotijoukkueen pelaavassa kokoonpanossa keskiviikkona, vaikka hän jätti lauantaina kaukalon kesken pelin. Heikkinen kertoo, että Pelicansin pitää pystyä vastaamaan aktiivisella liikkeellä Ässien fyysiseen ja suoraviivaisuuteen nojaavaan pelitapaan.

- Meidän pitää saada samanlainen meininki kuin HIFK:ta vastaan. Ei voida antaa kaverille kolmea maalia eteen, ja vasta sitten alkaa tehdä itse. Pitää pyrkiä siihen, että tehdään pelin avausmaali. Oli siinä viime pelissäkin lopussa paikat tehdä tasoituskin, mutta vähän liian myöhäiseksihän se jäi, Heikkinen myöntää.

Pelicansin ykköstykkien tehoilta HIFK-pelissä lupaa hyvää tulevaa ajatellen. Joukkueen kultakypärä Iikka Kangasniemi nousi 1+2-tehojensa turvin sarjan pistepörssin seitsemänneksi (10+21=31). Vain 30 ottelua pelannut väkkärämäinen taituri pelaa sarjan ylivoimaisesti parhaalla pistekeskiarvolla. Antti Erkinjuntti hätyyttelee myös piste-per-peli tahtia, sillä 31 ottelun saldo näyttää lukemaa 6+23=29.

Juhani Tyrväinen puolestaan kirjautti lauantaina uransa uuden piste-ennätyksensä lukemiin 8+20=28. Vili Sopanen säesti kauden toisella kypärätempullaan, joten viime keväänä tuhojaan tehnyt Erkinjuntti-Tyrväinen-Sopanen-trio on löytämässä parasta virettään runkosarjan tärkeimmällä hetkellä.

Pelicans – Ässät keskiviikkona 25.1. Isku Areenalla klo 18.30!