Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Masentaako Pelicansin tehonyrkki SaiPan toistamiseen? – ”Ehdottomasti sarjan kuumin ketju”

Torstaina Lappeenrannassa kohdanneet Pelicans ja SaiPa jatkavat runkosarjaansa back-to-back-hengessä lauantaina Isku Areenalla.

Pelicans palasi tiistain tilastotappion jälkeen nopeasti takaisin voittokantaan, kun se kukisti Lappeenrannassa sarjan hännänhuipuksi pudonneen SaiPan maalintekokilvan jälkeen 4-6. Vaikka Kisapuiston iltaa värittivät molempien joukkueiden oman alueen kiekolliset virheet, Pelicans-hyökkääjä Kimi Koivisto näkee joukkueensa onnistuneen pelisuunnitelmassaan.

- Virheitä tulee aina joskus kovan peliruuhkan keskellä, välillä niistä tulee maaleja ja välillä ei. Lähtökohdat toivat meille ehkä enemmän paineita, kun vastassa oli sarjajumbo meidän pelatessa suorasta pleijaripaikasta. Eihän se helppo peli ollut, mutta hyvin saatiin kairattua voitto.

Tiistaina Roope Elimäen tekemän 1-1-tasoituksen alustaneen Koiviston tämän kauden ottelutilastossa ei ole kuin 24 peliä. Nelosketjussa Elimäen ja Arttu Heikkisen kanssa pelaavan hyökkääjän tehopisteet ovat kuitenkin kelvolliset (4+6), ja vahvajalkainen luistelija on hiljalleen nousemassa syksyn tasolleen.

- Tekemiseni on ollut nousujohteista, ja olen jaksanut pelata koko ajan paremmin. Eiköhän se sama hyvä peli vielä löydy sieltä kuin mitä nähtiin syksyllä. Jos haluaa saada enemmän peliaikaa, niin sitten pitää myös pelata hyvin. Minuutit tulevat peliesitysten mukaan, alleviivaa Koivisto, joka on viime ajat tahkonnut noin 10 minuuttia ottelua kohden.

Isku Areenan lauantai-illassa katseet kohdistuvat käsittämättömässä lyönnissä liitävään Pelicansin tehokolmikkoon Antti ErkinjunttiJuhani TyrväinenVili Sopanen. Joukkueen kapteeni Erkinjuntti on noussut jo Liigan pistepörssin viidenneksi 36 (9+27) tehopisteellään. Ketjun sentteri Tyrväinen sijoittuu pörssissä 19. sijalle tehopisteillä 9+23=32.

Trion kolmas lenkki, Sopanen, on sen sijaan vieläkin hulppeammassa pistetahdissa. Lappeenrannassa kauden kolmannen kypärätempun kiskaissut virtuoosi on nakuttanut viimeiseen viiteen peliin 13 (8+5) tehopistettä, joka on nostanut kauden 29 ottelun kokonaissaldon lukemiin 17+17=34. Sopasella on lauantaina mahdollisuus rikkoa 300. liigapisteen rajapyykki, kun 452 runkosarjaottelua ovat tuoneet pisteet 124+175=299.

- Onhan toi Vili aika uskomattomassa vireessä. Maaleja tuntuu tulevan illasta toiseen, ja sehän on vain hyvä asia joukkueelle. Koko ketju on ehdottomasti tällä hetkellä sarjan kuumin, siitä ei ole kahta sanaa. Jätkillä on hyvä meininki, ja siitä on hyvä jatkaa lauantaina.

Sarjakutosella Pelicansilla on lauantaina mahdollisuus jättää SaiPa voitoitta kauden koitoksissa. Lahtelaiset ovat kärsineet keltapaidoille vain yhden pistemenetyksen voitettuaan neljä peliä varsinaisella ja yhden jatkoajan jälkeen. SaiPan viimeinenkin oljenkorsi pudotuspeleihin saattoi katketa tiistain tappiolla, sillä runkosarjaa on jäljellä enää 14 kierrosta ja kymmenen parhaan joukko on karannut 10 pisteen päähän.

Turkoosinuttujen kiikarissa on jopa puolivälierien kotietuun oikeuttava neljäs sija. Sitä miehittää tällä hetkellä HPK kahden pisteen kaulalla Pelicansiin. Välissä viidentenä on JYP, joka on pelannut yhden pelin edellä mainittuja poppoita vähemmän.

- Tavoitteena on yleisesti suora pleijaripaikka, eli kuuden sakki. Mahdollinen kotietu ja kaikki muu olisi sitten plussaa, Koivisto naulaa.

Pelicans on viime viikkoina luonut mainetta viihdyttävänä kotijoukkueena, joka pyrkii ottamaan pelin itselleen heti alkuminuuttien sähäkällä karvauspelaamisellaan. Pelicansin runkosarjakalenterissa on SaiPa-pelin jälkeen enää kolme kotitaistoa.

- Kyllä me tullaan taas kovaa heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Jos me jaksetaan jauhaa meidän aktiivista peliä, niin uskon, että tulos tulee olemaan hyvä. Se tietenkin helpottaisi loppupeliä, jos saataisiin tehtyä avausmaali.

Pelicans – SaiPa lauantaina 4.2. Isku Areenalla klo 17!