Pelicans ja HIFK iskevät yhteen lauantain hegemoniataistossa – ”Totta kai se sytyttää”

Isku Areenalla todistetaan lauantai-iltana yhtä runkosarjan odotetuimmista kohtaamisista, kun Pelicans saa vieraakseen Helsingin IFK:n. Juhlahumu alkaa jo ennen avauskiekon pudottamista, kun Eero ja Marko Jantunen aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen.

Pelicans ei ole saanut lihotettua pistepussiaan viikon kahdessa aiemmassa ottelussaan. Keskiviikkona ja torstaina kärsityt 0-4- ja 2-3-tappiot JYPille ja Ässille pudottivat lahtelaiset edellä mainittujen joukkueiden taakse sarjan seitsemänneksi. Pelicansin runkosarjaa on jäljellä ennen lauantain ottelua 18 kierrosta.

Turkoosipaidat iskivät viikko sitten lauantaina seitsemän kiekkoa Lukon verkkoon, mutta sittemmin maalinteko on tökkinyt pahemman kerran kenties runkosarjan tärkeimmällä viikolla. Kaiken kukkuraksi maalivahtikaksikko Janne JuvonenJoona Voutilainen joutui sivuun keskiviikon jälkeen, ja Pelicans joutui hälyttämään maalilleen 21-vuotiaan Joonas Haraldin, jolle Ässät-peli oli ensikaste pääsarjatasolla.

Kauden 35 pelissään tehopisteet 5+4=9 merkkauttanut Roope Elimäki palasi viikon aiempiin peleihin perjantain välipäivän harjoituksen jälkeen.

- JYP-peli oli meiltä aika surkea, mutta torstain matsi oli jo paljon parempi. Ässiä vastaan pelasimme koko 60 minuuttia, mutta Jyväskylässä pelimme ei kestänyt kuin 30 minuuttia, eli siihen asti, kun kaveri teki pari maalia. Torstaina ei lopetettu pelaamista, vaan uskoimme nousuun koko ajan, mutta se ei tällä kertaa riittänyt.

- Kotipelissä homma ei jäänyt yrityksen puutteesta kiinni, mutta olisi ehkä pitänyt taas toimittaa enemmän kiekkoa maalille ja mennä itse perään. "Härski" antoi meille kyllä mahdollisuuden voittaa. Itsellä oli jo ennen peliä kova luotto häneen, Elimäki jatkaa.

Panokset ovat tapissaan myös lauantaina Pelicansin ja HIFK:n välisessä tulitaistossa. Voittojen osalta 1-1-tasatilanteesta sesongin kolmanteen osaan lähtevät joukkueet ovat sarjataulukossa pisteen sisällä toisistaan sijoilla 7. ja 8.

- Sarjatilanteesta ei ole juurikaan kopissa puhuttu, mutta kaikki ymmärtävät sen, että nyt pelataan tosi tärkeitä pelejä. Ei tässä kuitenkaan vielä mistään pakkovoitoista puhuta. Tällä kaudella ei ole hävitty yli kahta peliä putkeen, ja nyt ollaan taas samassa tilanteessa, mutta emme halua rikkoa tuota tilastoa myöskään lauantaina.

HIFK:n superstara Juhamatti Aaltonen on ottanut joukkueen reppuselkäänsä runkosarjan tärkeimmällä hetkellä, kun taistelu pudotuspelipaikoista on kiivaimmillaan. Aaltonen on iskenyt tammikuun seitsemään otteluun kuusi maalia, mikä on nostanut taiteilijan maalipörssin viidennelle sijalle. HIFK koki vastikään myös tuntuvan takaiskun, kun tärkein keskushyökkääjä Corey Elkins joutui yli kuukauden sairauslomalle.

Lauantain taisteluparin kultakypärät ovat samassa pistemäärässä, kun Iikka Kangasniemi ja Aaltonen ovat tehoilleet kumpainenkin 28 pistettä. On helppo povata hyökkääjien olevan iskussa myös lauantaina, viihtyväthän kumpainenkin isojen panosten kamppailuissa.

Joukkueiden edellinen peli eteni Lahdessa aina rankkareille asti. Trillerissä nousi tuolloin ratkaisijaksi Antti Tyrväinen, joka ehti ennen voittomaaliaan ottaa useasti yhteen HIFK:n pakkikolossi Joe Finleyn kanssa. Pelicansin kokoonpanossa nähdään lauantaina uusvanha kasvo, kun maalivahti Jere Myllyniemi tekee paluun turkoosinuttuun tammikuun loppuun kestävällä sopimuksella.

Elimäki korostaa yhtenäisen viisikkotoiminnan merkitystä.

- Viimeksi oli kotona tiukka vääntö, joskin ei HIFK:ta vastaan pääse koskaan helpolla. Kaikki lähtee puolustuspelin kautta, ja nyt pitää myös olla tehokas paikoissa, sanoo Elimäki katsellessaan samalla pyörähuoneen tv-ruudulta NHL:n taklauskoosteita.

Ottelun alku tulee hieman viivästymään, sillä Marko sekä hänen isänsä Eero Jantunen aateloidaan Lahti-kiekon Hall of Fameen numeroilla 18. ja 19. Historiallisen ja koskettavan hetken odotetaan tuovan myös kaukaloon lisää tunnelatausta.

- Lauantai-ilta, HIFK vastassa ja tuollainen seremonia pelin alkuun, niin totta kai se sytyttää.

Pelicans – HIFK lauantaina 21.1. Isku Areenalla klo 17!