Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Pelicans jatkaa reissupelejään Vaasassa – ”Tällaiset reissut tiivistävät joukkuetta entisestään”

Taistelu pudotuspelipaikoista jatkuu perjantai-iltana Vaasan Kuparisaaressa ottelulla Sport-Pelicans. Keskiviikkona Tampereella pelannut Pelicans ei käynyt välipäivänä kotona laisinkaan. Lahtelaisten takalinjoille palanneen Roni Rukajärven mukaan joukkue saa reissusta arvokkaita yhteisiä kokemuksia.

Ilveksen ja Pelicansin välillä nähtiin keskiviikkona Hakametsässä erikoistilanteiden värittämä jääkiekko-ottelu. Taistossa jaettiin rangaistuksia peräti 79 minuutin edestä, joka piti sisällään 17 kappaletta kahden minuutin istuntoja. Tamperelaisilla oli voitonavaimet käsissään, mutta saamaton ylivoima romutti Ilveksen haaveet kauden ensimmäisestä Pelicans-voitosta. Lahtelaiset poistuivat lopulta Hakametsästä 1-4-vierasvoitto taskussaan.

Joulukuun 3. päivä Isku Areenalla pelatussa Pelicans-HIFK-pelissä loukkaantunut Roni Rukajärvi palasi keskiviikkona liigajäille kahden kuukauden tauon jälkeen. Alku ei sujunut ruusuisesti, sillä Ilveksen ainoa maali syntyi Rukajärven virheen jälkeen.

- Ei voi muuta kuin nostaa käsi pystyyn, se oli täysin mun moka. En saanut otettua kiekkoa haltuun, ja sitten soi jo omissa. Hölmö virhe.

- Suoraan sanottuna peli ei mennyt omalta osaltani hyvin. Mutta se on nyt unohdettu, ja saatiin kolme pistettä matkaan, mikä on tärkeintä tässä hommassa, tiivistää Rukajärvi, joka ehti loukkaantumisensa jälkeen pelata Mestistä Peliitoissa kuusi kamppailua pistein 1+3=4.

Kysymys Hakametsän jäähysumasta saa Rukajärven hymähtämään.

- En tiedä, miten yhtäkkiä tuli tuollainen kasa jäähyjä. Mutta tällaisiakin iltoja tulee joskus, eikä siinä mitään. Alivoima toimi onneksi hyvin. Oltiin uhrautuvaisia ja taisteltiin.

Pelicans ei käynyt vieraspelien välipäivänä laisinkaan Lahdessa, vaan jatkoi matkaansa suoraan Tampereelta kohti länsirannikkoa.

- Käytiin torstaiaamuna treenaamassa Hakametsässä. Siitä lähdettiin lounaan kautta saunomaan ja avantouinnille. Sen jälkeen lähdettiin kohti Vaasaa. Täällä käytiin ensin heittämässä varusteet hallille, jonka jälkeen tultiin hotellille syömään ja lepäilemään. Tällaiset pidemmät reissut tiivistävät joukkuetta entisestään, kun saadaan olla yhdessä useampi päivä, kertoo hotellilta puhelimitse tavoitettu Rukajärvi.

Voitto Ilveksestä tukevoitti lahtelaisten asemaa Liigan kuuden parhaan joukossa. Seitsemäntenä Pelicansin takana hengittävä Ässät ei keskiviikkona pelannut, joten piste-ero on nyt turkoosipaitojen hyväksi seitsemän pistettä, joskin porilaiset ovat pelanneet sen yhden kamppailun vähemmän.

Kuluvalla kaudella Vaasasta jo yhden jatkoaikavoiton hakenut Pelicans on saanut kohennettuaan vierassaldoaan kreivin aikaan, sillä runkosarjan loppu tulee menemään pääosin vierasjäillä. Mikäli Pelicansissa vallitsee Vaasassa Ilves-pelin kaltainen tunnetila, on joukkuetta vaikea pysäyttää.

- En näe, että sillä on mitään merkitystä, pelataanko kotona vai vieraissa. Kyllä me saadaan vieraspeleihinkin samalla lailla hyvä meininki, oululaislähtöinen puolustaja naulaa.

Tunteet olivat valloillaan joukkueiden edellisessä Lahdessa pelatussa taistossa, joka päättyi Pelicansin 2-0-voittoon. Ensin Sportin Filip Riska ajeli Taavi Vartiaisen törkeästi kyynärpäällä, ja kun tilanteesta ei vihelletty edes kahden minuutin rangaistusta, kärjistyi kamppailu lopulta Ben Bloodin ja Otto Karvisen välienselvittelyyn paljain nyrkein.

Sport on tällä hetkellä 10. sijalla kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa.

- Sport on työteliäs ja taisteleva joukkue. Aiemmat pelit ovat olleet fyysisiä, joissa on ollut paljon tunnetta mukana. Kiva lähteä taas pelaamaan heitä vastaan. Ladataan kaikki tähän peliin, niin voidaan viikonloppu huilata rauhallisin mielin.

Pelicansista Mikko Kousa, Antti Erkinjuntti ja Morten Poulsen ovat maajoukkuekomennusten vuoksi sivussa vielä tästä ottelusta. Paluupelissään Ilvestä vastaan maaliverkkoa heiluttanut Justin Hodgmanin kymppitili täyttyi keskiviikkona, joten hänkin joutuu huilaamaan Sport-pelin. Hakametsässä suihkukomennuksen saaneen Ben Bloodin taklaus eteni kurinpitoon, jonka tuomiota ei ole vielä julkaistu tätä ennakkoa kirjottaessa.

Poissaolot huomioiden Kuparisaaren ilta tulee tuskin tarjoamaan pelillisiä hienouksia. Vierailta on syytä pitää silmällä Liigan pistepörssin viidenneksi kivunnutta Pelicans-kultakypärä Vili Sopasta, jolla on mahdollisuus nostaa pisteputkensa jo kahdeksaan otteluun.

Sport – Pelicans perjantaina 10.2. Kuparisaaressa klo 18.30.