Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Pelicansin ja Kärppien kohtaamisessa valtavat panokset – ”Pelissä on varmasti playoff-henkeä”

Lauantaina Isku Areenalla klo 17 alkaen kiekkoiltava Pelicans – Kärpät näyttelee suurta roolia taistelussa Liigan runkosarjan kuudennesta sijasta.

Pelicans ei onnistunut tiistaina parantelemaan asemiaan sarjataulukossa Tapparan 3-2-jatkoaikavoittoon päättyneessä ottelussa. Lahtelaisten lauantain vastus Kärpät hävisi niin ikään oman kamppailunsa TPS:lle (2-3 vl.), joten oululaiset ovat runkosarjan loppukirissä heikoimmilla. Tilanne on tällä hetkellä seuraava: 6. Ässät 58 ottelua/90 pistettä, 7. Pelicans 58o/89p, 8. Kärpät 59o/88p.

Joonas Alanne kertoo olevansa tyytyväinen Pelicansin peliesitykseen Hakametsässä. Kotijoukkue vei vauhdikasta kamppailua, mutta se ei saanut tehtyä varsinaisella peliajalla tasakentällisin yhtään maalia vieraiden verkkoon. Pelicans teki molemmat maalinsa viidellä viittä vastaan.

- Mun mielestä pelattiin hyvä peli. Harmittavasti se vain kääntyi jatkoajalla kaverille. Saatiin luotua varsinkin kolmannessa erässä hyvin paikkoja, joista olisi ollut mahdollisuus tehdä maaleja. Tällä kertaa oli tyytyminen yhteen pisteeseen, Alanne kertaa.

Sarjan neljänneksi tehottomin ylivoima ja kolmanneksi kehnoin alivoima koituivat lahtelaisten kohtaloksi kivikovaa erikoistilannejoukkuetta vastaan. Alanne lupaa kurssin kääntyvän kauden tärkeimmällä hetkellä.

- Kyllä ne erikoistilanteet tulevat tuossa paranemaan. Uskon, että näin tapahtuu jo lauantaina.

Alanteen oma kausi on sujunut kivikkoisesti, eikä pelejä ole loukkaantumisen takia kertynyt kuin 28 kappaletta. Luisteluvoimaisen hyökkääjän kauden toinen maali syntyi torstaina tärkeään paikkaan, joskin pienellä onnenkantamoisella. Nähdäänkö lisäosumia heti Kärppiä vastaan?

- Heh, se ensimmäinen kuti vähän epäonnistui, mutta onneksi tuli hyvä ripari, josta pääsi tökkäämään sisään. Hyvä, että sain korjattua tilanteen. Kyllä maali antaa aina lisäuskoa omaan tekemiseen tulevaa ajatellen.

Kärpillä pakkovoiton paikka

Lauantain taisto on Kärpille runkosarjan viimeinen, joten sen on pakko voittaa Lahdessa pitääkseen haaveensa kuutossijasta elossa. Pelicans pelaa vielä maanantaina Mikkelissä. Molemmat joukkueet ovat keränneet edellisestä viidestä ottelusta seitsemän sarjapistettä. Kärpät on ollut Pelicansia niskan päällä kauden kolmessa koitoksessa, jossa pisteet ovat menneet oululaisille 5-4.

- Hyvä porukkahan sieltä tulee vastaan. Pelataan samalla tavalla kuin Tampereella, ja vähän vielä petrataan, niin saadaan hyvä lopputulos, Alanne sanoo.

Oululaiset saivat torstaina takaisin kokoonpanoonsa pitkään sivussa olleen Saku Mäenalasen, joka on ollut Kärppien runkosarjan positiivisimpia ilmestyksiä. Vaistoillaan pelaavan taiturimaisen hyökkäyskolmikon Mäenalanen – Antti KalapudasVille Leskinen lisäksi katseet kohdistuvat vieraiden puolelta Brock Trotteriin. SaiPasta Ouluun muuttanut Trotter osui kolme viikkoa sitten Pelicansin reppuun kahdesti, ja yhteistehot kahdeksaan peliin ovat mainiot 3+6=9.

- Kärppien vahvuudet ovat hyökkäyspäässä. Sieltä löytyy laajasti ratkaisuvoimaa, niin tosin meiltäkin. Meidän pitää iskeä aktiivisesti vastustajan maalille, ja laukoa vielä enemmän kuin aiemmissa peleissä. Tehdään maalin edestä sitten niitä likaisia maaleja.

Isku Areenan lauantaisaunaan odotetaan runsaslukuista yleisöä runkosarjan yhteen vuosikymmenen jännittävimpään loppuhuipennukseen. Paikka kuuden parhaan joukossa toisi joukkueelle varman puolivälieräpaikan ja viikon tauon ennen pudotuspelirupeaman alkua.

- Jokaista peliä lähdetään tietenkin voittamaan, mutta kyllähän tässä on nyt erityisen hyvä panos. Kaikki on vielä mahdollista.

- Pelissä on varmasti jo pudotuspelihenkeä. Uskon, että se tulee näkymään varsinkin kamppailupelaamisessa. Kotijoukkue saa ainakin lisää virtaa äänekkäästä kotiyleisöstä!

Pelicans – Kärpät lauantaina 11.3. Isku Areenalla klo 17!

Ottelun jälkeen Pelicans Aulassa esiintyy vastikään Emma Gaalassa vuoden artistina palkittu Arttu Lindeman. Keikan näkee ottelulipun hinnalla. Klubilla on puolestaan luvassa Playoffs-spesiaali, jossa Pasi Nurminen, Juha Perälä sekä Pohku Pohjonen alustavat tulevaa playoff-kevättä.