Pelicans menetti kolmen maalin johtonsa – Hämeen herruus HPK:lle | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Pelicans menetti kolmen maalin johtonsa – Hämeen herruus HPK:lle

Tiistaina Hämeenlinnassa pelattu runkosarjan viimeinen HPK-Pelicans päättyi kotijoukkueen 4-3-voittoon rankkareiden jälkeen. HPK voitti kauden neljästä kohtaamisesta kolme, joten Hämeen herruus meni oranssipaitojen nimiin.

HPK ja Pelicans tarjosivat ystävänpäivän kamppailussa runsaslukuiselle hämeenlinnalaisyleisölle raikasta kiekkoviihdettä heti alusta lähtien. Peli eteni vauhdilla päästä toiseen, ja Pelicans-vahti Joona Voutilainen joutui venymään lukuisiin torjuntoihin.

Ottelun avausmaalista vastasi kuitenkin vierasjoukkue. Kaksi nollapeliä peräkkäin torjunut Emil Larmi lähti avaamaan peliä, mutta syötti kiekon suoraan Aleksi Rekoselle, joka viimeisteli keskikaistasta Pelicansin 0-1-johtoon.

Peli virtasi varsinkin ensimmäisen kympin jälkeen HPK:n pussiin, mutta kotijoukkueen viimeistely oli ponnetonta. Kaikkinensa viihdyttävä 20-minuuttinen päätökseen tilanteessa 0-1.

Toinen erä alkoi lahtelaisten alivoimapelillä. Jo avauserässä puolittaiseen läpiajoon karannut Vili Sopanen pääsi jälleen alivoimalla nokikkain Larmin kanssa, eikä tällä kertaa erehtynyt. Sopaselle kauden 20. maali, pisteputki yhdeksään peliin ja peli 0-2:een.

Vieraat lisäsivät toisessa erässä kierroksia, ja olivat huomattavasti valmiimpia pelaamaan. HPK oli kuitenkin jälleen erän lopussa selvästi vieraitaan edellä, mutta kahteen erään 25 kiekkoa pysäyttänyt Voutilainen piti tilanteen 0-2:ssa. Voutilaisen erään mahtui muun muassa yksi torjuttu rankkari.

Pelicans sai päätöserään parhaan mahdollisen alun, kun Juhani Tyrväinen vei valkopaidat 0-3-johtoon ylivoimalla. Syöttöpisteet Sopaselle ja Antti Erkinjuntille.

HPK vaihtoi 0-3-maalin jälkeen veräjälleen Antti Karjalaisen. Lieko maalivahdin vaihto sytyttänyt kotijoukkueen, sillä hetki tästä Niklas Hagman ohjasi maalin edestä tilanteeksi 1-3. Uusi kavennus odotti kolmen minuutin päässä, kun Harri Kainulainen osui ensimmäistä kertaa liigajäillä. HPK huipensi uskomattoman viisiminuuttisensa Hagmanin tasoitusmaaliin ajassa 50:42.

Myös vieraat vaihtoivat kolmannen maalin jälkeen maalivahtia – Pelicansin maalille luisteli Janne Juvonen. Kolmannen erän loppu pelattiin tarkasti, joten peli eteni jatkoajalle tilanteessa 3-3.

Jatkoaika tarjosi viihdettä koko rahan edestä, mutta lukuisista tilanteista huolimatta ratkaisu venyi voittolaukauskilpailuun. Siinä etevämpi oli HPK, kun Joonas Lehtivuori iski ratkaisun kolmannessa parissa.

Pelicans jatkaa pelejään torstaina Isku Areenalla Tapparaa vastaan.