Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Pelicansilla onnistunut ryöstöretki

Joonas Alanteen kaksi maalia ja Janne Juvosen torjunnat siivittivät Pelicansin 1-2-vierasvoittoon. KalPa johtaa sarjaa nyt 2-1.

Palautumisaika perjantain ja lauantain otteluiden välillä jäi lyhyeksi, mutta kaukalossa ei ollut väsymyksestä tietoakaan. Pelicans otti heti alussa kiekkokontrollin itselleen, ja KalPa oli hieman telineissä omalla alueellaan. Vieraat pääsivät yrittämään johtomaalia ensiminuuteilla ylivoimalla. Pelicansin tähän mennessä kaikki pudotuspelimaalit tehnyt Kimi Koivisto ei kuitenkaan onnistunut hyvästä tilaisuudesta huolimatta.

KalPa otti vielä erän lopulla joukkuerangaistuksen, mutta Denis Godla piti maalinsa puhtaana. Tilanne avauserän jälkeen 0-0.

Kuopiolaiset lisäsivät kierroksia toisessa erässä, ja vieraiden maalilla torjuntavuorossa ollut Janne Juvonen joutui useaan otteeseen venyä parhaimpaansa. KalPan painostus tuotti tulosta ajassa 31:55, kun kotijoukkue hyödynsi Pelicansin keskialueen kiekonmenetyksen ja Alexander Ruuttu sivalsi maalin edestä pelin 1-0:aan.

Keltapaidat saivat nauttia johtoasemastaan vain viitisen minuuttia. Toista erää oli pelaamatta vajaa neljä minuuttia, kun Justin Hodgman pelasi keskikaistaan Joonas Alanteelle paikan eikä hyökkääjä erehtynyt. Peliä lähdettiin ratkaisemaan kolmanteen erään tilanteesta 1-1.

Peli jatkui päätöserässä hienoisessa KalPan hallinnassa. Viisi minuuttia ennen päätössummeria esiin astui jälleen Alanne. Antti Erkinjuntti sai kiekon kulmassa, näki takatolpalle nousseen Alanteen, joka naulasi Pelicansin 1-2-johtoon. Peli pyöri viimeiset minuutit Pelicansin alueella, mutta vieraiden valtaisa kamppailuhalu ja Juvosen torjunnat pitivät KalPan pois parhailta paikoilta.

Lahtelaisten ryöstöretki kavensi sarjan 1-2:een. Sarja jatkuu maanantaina Isku Areenalla.