Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Pelicansille kaksi pistettä Turusta – Hodgman jälleen ratkaisijana

Pelicans haki Turusta 1-2-jatkoaikavoiton tasapainoisen esityksen päätteeksi. Ottelun ratkaisi Justin Hodgman, joka tuikki jatkoaikasankarina myös joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Ketjujaan rukannut Pelicans luisteli TPS:ää vastan yhteen runkosarjan tärkeimpään peliinsä. Ottelun tärkeys näkyi vieraiden pelissä, sillä tekeminen oli vieraskentällä jämptiä ja oman alueen kiekonmenetyksiä oli saatu karsittua viime viikon koitoksista. Avauserän laadukkain maalipaikka siunaantui Roope Elimäelle, jonka veto ykkössektorista kilpistyi TPS-vahti Oskari Setäsen logoon.

TPS:n etsikkoaika koitti 0-0-tilanteessa heti toisen erän alussa, kun se pääsi pelaamaan 5-3-ylivoimaa minuutin ja 25 sekuntia. Pelicansin kolmikko ja Karri Rämö selvisivät alivoimasta takaiskuitta, vaikka peliväline kaksi kertaa tolpassa kävikin.

Pelin avausmaali syntyi hetki sen jälkeen, kun vieraat olivat tulleet täysilukuisiksi. Julius Vähätalo otti aloitusvoiton, ja Timi Lahtinen napautti kiekon Pelicans-maalin ylähyllylle. Lahtelaiset saivat momentumin toisen erän jälkimmäisellä kympillä, mutta Setänen jatkoi kotijoukkueen maalilla mainioita otteitaan.

Kolmannessa erässä TPS sumputti keskialueen ja pyrki rikkomaan vieraiden peliä parhaansa mukaan. Pelicansilla oli lukuisia tasoituspaikkoja, mutta Setänen pelasi edelleen fantastista peliä. Tasoitus syntyi viimein erän loppupuolella. Pelicans pelasi ylivoimaa, Iikka Kangasniemen oivaltava syöttö tavoitti Hannes Björnisen, joka sivalsi ansaitun 1-1-tasoituksen.

Lahtelaiset hallitsivat myös varsinaisen peliajan viimeiset minuutit, mutta peli venyi jatkoajalle tilanteessa 1-1. Jatkoaikaa oli pelattu 4:17, kun Justin Hodgman ratkaisi millintarkalla lyöntilaukauksella lisäpisteen Lahteen. Maaliin syöttöpisteen sai Rämö, joka pelasi pelikaanien maalilla erinomaisen pelin.

Ässät hävisi oman pelinsä, joten Pelicans nousi takaisin kuudenneksi. Lahtelaiset ovat seuraavan kerran tulessa lauantaina Kouvolassa.