Pelicansille tappio Oulussa – taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Pelicansille tappio Oulussa – taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy

Kauden kolmas kohtaaminen päättyi Raksilassa Kärppien 5-1-voittoon. Joukkueet kohtaavat vielä kertaalleen Lahdessa lauantaina 11.3.

Pelicansin ainoa muutos torstain Tappara-voitosta oli maalivahdin vaihto Karri Rämöstä Janne Juvoseen. Juvosella riitti töitä alusta lähtien, sillä isäntäjoukkue Kärpät tulee kamppailuun väkevästi. Taistoa oli takana 3:42, kun kotijoukkue pääsi ensimmäiselle ylivoimalleen. Pakkopeli ei vanhentunut kuin kahdeksan sekuntia, kun John Albertin oivallus löysi takatolpalta Brock Trotterin – peli 1-0.

Vieraat saivat juonen päästä kiinni vasta erän puolivälissä. Pelin painopiste siirtyi Kärppien väärän vaihdon myötä myös tasakentällisin oululaisten alueelle. Pelicansin ansaittu tasoitus syntyi ajassa 13:25. 22-vuotissyntymäpäiviään viettäneen Iikka Kangasniemen kova syöttö tavoitti maalin edestä Antti Tyrväisen, joka ohjasi vieraiden 1-1-tasoituksen.

Toisen erän alku oli lahtelaisille vaikea, kun Ville Leskinen pääsi laukomaan läpiajosta Kärpät 2-1-johtoon kahden minuutin tahkoamisen jälkeen. Erä oli kaikkinensa Pelicansin vinkkelistä tahmea. Oululaiset pääsivät lukuisiin ylivoimahyökkäyksiin Pelicansin kiekonmenetysten jälkeen, ja lopulta Kärpät karkasi rangaistuslaukauksesta kahden maalin johtoon Trotterin illan toisella verkolla.

Kolmas erä käynnistyi tilanteessa 3-1. Pelicans vei erää mielin määrin, mutta parhaat maalipaikat olivat tiukassa, ja Jussi Rynnäs seisoi viimeisenä lukkona kotijoukkueen maalilla. Peli sai lopullisen sinettinsä kaksi minuuttia ennen päätössummeria, kun Jari Sailio siirsi pelivälineen tyhjään Pelicans-rysään. Mika Pyörälä osui vielä kertaalleen niin ikään tyhjään maaliin, joten täysi pistepotti jäi Ouluun loppulukemin 5-1.

Yhden ottelun vähemmän pelannut Kärpät nousi voitolla kuuden pisteen päähän kuudentena olevasta Pelicansista.