Sportin vahva alku koitui Pelicansin kohtaloksi Vaasassa | Pelicans

Perjantai 26.4. 18:30 VS.

Sportin vahva alku koitui Pelicansin kohtaloksi Vaasassa

Pelicans taipui Vaasassa Sportille perjantai-illan kamppailussa loppulukemin 4-2. Vieraiden paidassa nähtiin liigadebytantti, kun Roope Mäkitalo (-98) teki ensiesiintymisensä liigajäillä.

Pelicans matkusti Vaasaan suoraan Tampereelta, jossa se kaatoi keskiviikkona Ilveksen 1-4. Lahtelaiset ovat viime kierroksilla olleet vaikeuksissa otteluiden alussa, niin tälläkin kertaa. Sport tuli taistoon isännän lailla, ja meni johtoon ajassa 3:46 Tuomas Vänttisen osumalla.

Vieraat kestivät ensimmäisen alivoimansa, mutta tämän jälkeen Sport iski kiekon toistamiseen ohi Janne Juvosen. Asialla oli Tomas Kubalik, joka ohjasi vaasalaisten kokoonpanoon palanneen Olavi Vauhkosen laukauksen Pelicans-rysään. Tämä riitti Juvoselle, jonka tilalle luisteli Joona Voutilainen pelikellojen näyttäessä aikaa 7:26.

Avauserästä muodostui lopulta varsin tasainen, mutta Sport käytti paikkansa tehokkaasti, ja pääsi erätauolle 2-0-johdossa.

Toisessa erässä tunteet alkoivat kuumeta. Sportin Tommi Tikka antoi Iikka Kangasniemen selkään poikittaisen mailan, joka käynnisti pienimuotoiset painit. Pelicans sai tilanteesta neljän minuutin ylivoiman, ja kavennus näki päivänvalon jälkimmäisen rangaistuksen aikana. Juha Leimun kaksi ensimmäistä laukausta osuivat ylärimaan, mutta neljäs lämäri painui vastustamattomasti ohi Veini Vehviläisen. Maaliin syöttöpiste Vili Sopaselle, joka kasvatti pisteputkensa kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Kotijoukkue meni uudelleen kahden maalin johtoon heti seuraavassa vaihdossa, kun Otto Karvinen sai nautiskella Markus Nordlundin syötön tyhjään maaliin. Neljä minuuttia tästä Kangasniemi hankki Sportille jälleen rangaistuksen, eikä Pelicans jättänyt ylivoimaansa käyttämättä. Leimu ja Sopanen tekivät esityön, ja Juhani Tyrväinen sai putata maaliviivalta 2-3-kavennuksen.

Kolmas erä starttasi tilanteessa 3-2. Päätöserän kaava oli selvä: Sport vetäytyi syvälle omalle alueelleen, ja antoi Pelicansin tehdä kaikki aloitteet. Kotijoukkue sai kuitenkin pidettyä lahtelaiset pois ykkössektorin tekopaikoilta, eikä punapaidoilla ollut tämän nojalla suurempaa hätää. Pelicans sai ajassa 57:36 ylivoimamahdollisuuden, mutta Sport pääsi lyömään viimeisen sinetin tyhjään maaliin Tikan voimin.

Pelicansin kausi jatkuu ensi viikolla Hämeenlinnassa, jossa jaossa on runkosarjan viimeinen Hämeen herruus.