Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Synkkä toinen erä päätti Pelicansin voittoputken Jyväskylässä

JYP oli joukkueista tehokkaampi, ja vei Pelicansista 4-0-voiton runkosarjan viimeisessä välienselvittelyssä.

Pelicans lähti Jyväskylän keskiviikko-iltaan selkeällä taktisella valinnalla. Joukkue pyrki ottamaan JYPin pelistä vauhdin pois hitailla oman pään lähdöillä. Vieraat onnistuivatkin tässä suhteellisen hyvin, vaikka Jerry Turkulaisella ja Joonas Nättisellä yhdet huippupaikat maalin edessä olikin.

Jyväskyläläiset vievät pelin ensimmäistä kymppiä, mutta Pelicans otti JYP-rangaistuksen jälkeen 5-5-pelin hienoiseen hallintaansa. Valkopaitojen erän paras tontti siunaantui Hannes Björniselle, jonka laukaus kilahti tolppaan Morten Poulsenin laukomasta irtokiekosta. Taktiselta anniltaan viihdyttävä avauserä pakettiin tilanteessa 0-0.

Myös toinen erä eteni maalittomassa tilanteessa aina pelin puoleen väliin asti. Pelicans hukkasi kiekon paineen alla omalla alueella, Jani Tuppurainen kiitti ja sivalsi pelivälineen maalin oikeaan ylänurkkaan. JYP onnistui toistamiseen vain hetkeä myöhemmin, kun Juha-Pekka Hytösen viisas nollakulmasta lähtenyt laukaus painui Janne Juvosen kautta vieraiden reppuun.

Pelicans ei toisessa erässä juuri maalipaikoille yltänyt, ja JYP kuritti lahtelaisia ensimmäisellä ylivoimallaan, kun Janne Tavi sai nautiskella Tuppuraisen esityöstä – peli 3-0. Samoista lukemista lähdettiin myös erätauolle, kun Pelicans ei onnistunut kavennuksessa erän lopulla.

Kolmanteen erään aktiivisesti tullut vierasjoukkue ei saanut avattua maalihanojaan erän alussa. JYP sen sijaan jatkoi hurjasteluaan – Nättinen laukoi Antti Suomelan tarjoilusta kiekon Pelicans-maalin kattoon ja tilanteeksi 4-0.

Pelicans sai 4-0-tilanteessa kaksi peräkkäistä ylivoimaa, mutta Pekka Tuokkola oli kotijoukkueen veräjällä ohittamaton. Ilta ei tarjonnut lahtelaisille yhtään täysosumaa, joten vieraat jäivät toistamiseen nollille JYPiä vastaan.

Pelicans pelaa seuraavan kerran heti torstaina kotona Ässiä vastaan.