Keväällä puolikuntoisena pelannut Siikonen tietää nousseet odotukset – ”Otan tämän mahdollisuutena”

Vain puolet viime kauden kamppailuista pelanneen Miska Siikosen vuosien kova työ on alkanut kantaa hedelmää. Hänen harteillaan on tulevan kauden Pelicansissa entistä suurempi tulosvastuu.

Pelicansin Miska Siikonen, 21, tietää, että kesäharjoittelu näyttelee suurta roolia nuoren pelaajan urakehityksessä. Nuorten maailmanmestari valmistautuu tällä hetkellä neljänteen kauteensa Pelicansin liigamiehistössä.

- Onhan kesä pelaajalle tosi tärkeää aikaa. Tässä pitää ottaa niitä kehityssteppejä, kun kauden aikana ei pysty harjoittelemaan niin kehittävästi. Yhdessä kesässä pystyy ottamaan ainakin vielä tässä vaiheessa isoja harppauksia, mutta pitkäjänteistä työtähän tämä loppupeleissä on, juttelee Siikonen istahtaessaan perjantain palauttavan lenkin jälkeen paikalleen pukukopissa.

Pelicans on jatkanut tänä kesänä viime vuonna hyväksi havaittua pienryhmissä harjoittelua. Siikonen kuuluu Juha Nakarin ohjaamaan ryhmään, jossa pääpaino on voimapuolessa. Siikosella on keskushyökkääjäksi erinomaiset raamit (190 cm, 91 kg), ja fysiikassa on vielä paljon potentiaalia ja kehitysvaraa. Sama pätee luisteluun.

- Hyvin ollaan painettu hommia. Voimaa alkaa taas tarttua lisää, ja kroppa tuntuu siltä, että on treenattu kovaa. Mun mielestä tämä pienryhmissä harjoittelu on toiminut hyvin. Pienemmässä ryhmässä on mukavampi treenata ja koutsit saavat paremmin ohjattua.

Viime kausi päättyi Pelicansin näkövinkkelistä karvaaseen pettymykseen puolivälierien KalPa-sarjassa. Miksi joukkue alisuoritti kauden tärkeimmällä hetkellä, siihen Siikonenkaan ei tiedä vastausta. Aikainen kesäloma jätti paljon nälkää Petri Matikaisen ja Pasi Nurmisen johtaman projektin kolmannelle kaudelle.

- Kyllä se viimekeväinen varmasti kaivelee aika pitkään. En tiedä, mikä siinä oli, ettei saatu raavittua itsestämme parempaa irti. Syyt siihen löytyvät varmasti myöhemmin, mutta koitetaan nyt kesällä olla miettimättä lätkäjuttuja, että on mieli virkeänä, kun palataan omatoimisilta.

Vamma vei puolet kaudesta

Siikonen on tyytyväinen viime kauteensa henkilökohtaisella tasolla, syystäkin. Keskushyökkääjän kokonaisvaltainen pelaaminen otti aimo harppauksia, ja nyt tulosta tuli myös hyökkäyspäässä.

- Kaudesta jäi positiivinen maku ja hyvä itseluottamus tulevaa ajatellen. Se alkaa hiljalleen kantaa hedelmää, kun on harjoitellut hyvin monta vuotta. Uskon, että ensi vuonna pystyn ottamaan taas harppausta eteenpäin. Pystyn vielä varmasti petraamaan, Siikonen vakuuttaa.

Joulukuun loukkaantumisesta seurannut kolmen kuukauden toipumisjakso vei parhaan terän Siikosen pelistä kevään kamppailuissa. Runkosarjan 30 pelissä 16 (6+10) tehopistettä tehtaillut hyökkääjä eli sydäntalvella henkisesti raastavia aikoja.

- Loukkaantuminen jäi tietenkin harmittamaan tosi paljon, kun ennen sitä oli niin hyvä draivi päällä. Kuntoutus oli kieltämättä tosi rankkaa aikaa. Vähän sumussa meni se kolme kuukautta, mutta onneksi pääsin sitten takaisin edes jollain tasolla, vaikka olinkin aika puolikuntoinen loppukaudesta.

- Toivotaan, että saisin harjoitella kesän ilman vammoja ja pelata ensi kauden ehjänä. Niitä ei ole meinaan ollut pitkään aikaan, että olisi molemmat ehjiä.

Tulosvastuu kasvaa

Näyttävillä suorituksillaan Isku Areenaa viihdyttäneeltä kolmikolta Kimi Koivisto – Siikonen – Iikka Kangasniemi odotetaan urotekoja myös ensi kaudella. Kiekkokansan keskuudessa SiKaKo-nimen saanut trio pääsi viime syksynä tulemaan puskista, mutta nyt kentällisen pitää jo lähtökohtaisesti kantaa tulosvastuuta.

- Se on itsestään selvää, että ensi vuonna odotetaan enemmän. Kyllä ne paineet tietyllä tapaa sytyttävät - haluan kantaa vastuuta ja tehdä tulosta. Itselläni on koko ajan ollut oma ajatus sellainen, että otan paineita siitä, mistä itse haluan. Kyllä mä mahdollisuutena tämän otan, sanoo kevään pudotuspeleissä kaksi syöttöpistettä kirjannut Siikonen.

Hänellä on vahva luotto siihen, että taas vuoden kokeneemman SiKaKo-vitjan kemia kantaa myös tulevalla kaudella.

- Pystymme varmasti ensi kaudella luomaan paljon tekopaikkoja, ja kuten sanoit, myös tulosta pitäisi tulla. Ainakin meillä on siihen hyvät eväät: meillä kohtaa ajatukset, ja pelaaminen on helppoa, kun ei ennakkoon tarvitse suunnitella juuri mitään.

Kauden alkuun on kuitenkin vielä kuukausia, joten ensimmäisenä Siikosen mielessä on kesäsuunnitelmat.

- Juhannuksen paikkeilla tarkoitus on lähteä lomalle etelään tyttöystävän kanssa. Eiköhän jossain festareillakin tule pyörähdettyä.

Lätkätreenien ohella Siikonen on mukana 10-ottelussa, jossa haetaan selvyyttä jääkiekon ja koripallon väliselle paremmuudelle.

- Se on itse asiassa muuttunut 14-otteluksi. Me mitellään Revon Sebastianin kanssa Karvosen Villeä ja Salosen Eskoa vastaan, eli lätkä vastaan koris. Tämä sai alkunsa siitä, kun meillä lähti vähän laukalle jutut, että kummat ovat parempia pallopeleissä ynnä muissa.

- Lajeina on frisbeegolfia, minigolfia, keilailua, biljardia, betsauskisaa, sulkapalloa, jääkiekkoa, koripalloa ja videopelejä. Kuusi lajia on nyt pelattu, ja me ollaan 1-5-tappiolla. Toivotaan, että se kääntyy, vaikka vähän vaikealta näyttää. Paristani en viitsi tässä sanoa mitään. Kyllä me parempia ollaan, mutta nyt ollaan vaan hävitty.

Teksti: Aleksi Salonen