Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Lahti2017 ja palloiluseurat haastavat urheiluväen yhteistyöhön

Lahdella on pitkä ja maineikas historia niin hiihtourheilussa kuin palloilulajeissakin. Sen kunniaksi MM-kisaorganisaatio haastaa yhdessä Pelicansin, FC Lahden ja Lahti Basketballin kanssa lahtelaiset rakentamaan perinteiseen urheilukaupunkiin yhä tiiviimpää yhteisöllisyyttä.

Pelicans, FC Lahti ja Lahti Basketball toimivat MM-kisalippujen superjakelijoina, jolloin urheilufani voi kisalipun ostaessaan tukea samalla seurojen toimintaa. Lahti2017 palauttaa kunkin seuran nettisivujen kautta ostettujen lippujen hinnoista 15% seuroille.

- Haluamme yhdessä seurojen kanssa kannustaa lahtelaisia puhaltamaan yhä enemmän yhteen hiileen. MM-kisojen kautta meillä on ainutlaatuinen mahdollisuus näyttää Suomelle ja koko hiihtourheilua seuraavalle maailmalle, miten mahtava urheilukaupunki Lahti on ja millaisen tunnelman lahtelaiset saavat aikaa katsomoissa, toteaa MM-kisojen markkinointijohtaja Esa-Pekka Nykänen.

Yhteistyön kunniaksi Lahti2017 ja seurat kuvasivat yhteisen videon Salpausselän maisemissa. Videolla Lahti Basketballin amerikkalaispelaajat Jerald Fields ja Rashad Smith käyvät rap-artisti Brädin kanssa kokeilemassa, miltä tuntuu istua lähtöpuomilla Lahden suurmäessä. Mäkisukset puki jalkaansa lopulta vain Brädi, joka leiskautti alas Karpalon pikkumäestä.

Maastohiihtosuksille Fields ja Smith uskaltautuivat, samoin kuin FC Lahden Fareed Sadat ja Jasse Tuominen. Pelicansin Taavi Vartiainen, Hannes Björninen, Iikka Kangasniemi ja Kimi Koivisto mittelivät paremmuudesta Karpalon sprinttiradalla – eikä kontaktilta ja taklauksilta vältytty.

- Tämä vuosi tulee olemaan mahtava urheiluvuosi koko Lahdelle ja olemme kiekkoyhteisönä mielellämme mukana rakentamassa yhtenäistä ja urheilullista brändiä Lahdelle. Olemme saaneet rakennettua Lahteen hienoa yhteishenkeä yli lajirajojen, kommentoi Pelicansin myynti- ja markkinointipäällikkö Antti Hakkarainen.

Pelicans on vahvasti mukana myös MM-kisatapahtuman järjestelyissä, sillä osa urheilijoiden ruokailuista ja VIP-vieraiden palveluista sijaitsevat jäähallilla.

- MM-kisat ovat koko kaupungin ylpeyden aihe. Kannustamme kaikkia tulemaan kisakatsomoihin niin Salpausselälle kuin paikallisten seurojen otteluihin, sanoo Lahti Basketballin toiminnanjohtaja Roope Suonio.

- Joukkueemme amerikkalaiset eivät olleet koskaan tutustuneet hiihtoon, mäkihypystä puhumattakaan. Kuvauspäivä oli vallan hauska, jatkaa Suonio.

- Lahdessa riittää urheilujuhlaa vuosi toisensa jälkeen. FC Lahden 20-vuotisjuhlavuoden jatkoksi olemme ilolla mukana hiihdon MM-kisoissa, toteaa puolestaan FC Lahden toimitusjohtaja Tomi Honkanen.

MM-kisojen lippuja voi ostaa useiden lahtelaisseurojen kautta. Lista superjakelijoista löytyy täältä