Kamppailu pudotuspelipaikoista tiivistyy, kun Pelicansilla on tällä viikolla ohjelmassa kaksi vierasottelua. Joukkueen runkopuolust" /> Kamppailu pudotuspelipaikoista tiivistyy, kun Pelicansilla on tällä viikolla ohjelmassa kaksi vierasottelua. Joukkueen runkopuolust" />

Lassen ei tingi Pelicansin runkosarjan lopun tavoitteesta – ”Meillä on kova voitonnälkä”

Kamppailu pudotuspelipaikoista tiivistyy, kun Pelicansilla on tällä viikolla ohjelmassa kaksi vierasottelua. Joukkueen runkopuolustaja Stefan Lassen ei kanna huolta huomisesta, vaikka suora pudotuspelipaikka ei ole enää lahtelaisten omissa käsissä.

Pelicansin sotisovassa ei olla tyytyväisiä viime pelien tulosantiin, sillä kahdeksasta edellisestä koitoksesta plakkariin on napsahtanut vain kolme voittoa. Samaan aikaan koviten lahtelaisten kuutossijaa uhkaava Ässät on kuronut eron kahteen pisteeseen kaksi ottelua vähemmän pelanneena. Lahdessa on siis mietinnän paikka, kun runkosarjaa on jäljellä enää seitsemän kierrosta.

- Viime aikojen vaikeammassa tulosjaksossa on ollut ehkä enemmänkin kyse pienistä yksityiskohdista kuin kokonaiskuvasta. Meidän pitää oppia pelaamaan jämptimmin ja tekemään oikeita valintoja pelin tärkeillä hetkillä. Pelissämme on ollut silti paljon hyvää, kuten hyökkäyspelaaminen. Meidän on pelattava yhtenäisemmin, eikä kiekon kanssa voi tulla niin paljon virheitä, sanoo toista kauttaan Pelicansissa puolustava tanskalainen Stefan Lassen.

Lassen painottaa, että tietynlainen keskittymisen puute ja huolettomat kiekolliset ratkaisut maksoivat Pelicansille pisteitä viime viikon koitoksissa HPK:ta ja Kärppiä vastaan.

- Tämä on yhteistyöpeli, joten meidän pitää auttaa toisiamme jäällä. Tietenkin joskus tulee virheitä, mutta nyt niitä on tullut liikaa. Tässä sarjassa on niin kovia vastustajia, että meillä ei ole varaa antaa helppoja maaleja. Jos joka pelissä annat kaksi tai kolme helppoa, niin silloin pelejä on vaikea voittaa.

Lauantaina Oulussa pelannut Pelicans saa keskittyä alkuviikon pelillisten askelmerkkien hiomiseen, sillä viikon ensimmäinen taisto odottaa vasta torstaina Turussa. Viiden päivän tauko peleistä tulee otolliseen saumaan paljon peliaikaa kellottaville avainpelaajille, etenkin Mikko Kousalle ja Antti Erkinjuntille, jotka urakoivat puolitoista viikkoa takaperin Leijonissa Ruotsin EHT:lla.

Tauko suosii korvien välisellä tasolla koko joukkuetta ennen runkosarjan kovaa loppukiriä.

- Meillä on kopissa hyvä tunnelma. Jätkät ovat keskittyneitä, ja täällä on odottava fiilis torstain ison haasteen suhteen. Meillä on kova voitonnälkä, ja sen huomaa, että kaikki haluavat olla osa tätä yhteisöä. Teemme kovasti töitä sen eteen, että olisimme seuraavassa pelissä parempia.

"Jokainen pystyy parantamaan"

Vaikeammasta jaksosta huolimatta Lahdessa eletään yhtä Pelicansin liigahistorian tuloksekkainta runkosarjaa. Kokonaiskuvan tasaisuus kertoo joukkueen laadusta, vaikka esitykset ovat yksittäisissä peleissä heilahdelleetkin.

- Se on tietenkin positiivinen asia, että emme ole hävinneet yli kahta peliä perätysten. Olemme olleet pelitavallisesti samalla sivulla koko kauden. Tilanne on nyt kuitenkin se, että voittoja pitäisi alkaa tulla, sanoo Lassen napakasti.

Kaksi edellistä peliä pienen tällin vuoksi huilannut Lassen on ollut myös toisella kaudellaan Pelicansin puolustuksen johtohahmoja. Jykevä kaksinkamppailija ei halua pitää meteliä omista edesottamuksistaan.

- Keskityn ainoastaan joukkueen tekemisiin. Ainoa asia, mikä tällä hetkellä merkitsee, on se, että haluamme olla runkosarjan jälkeen kuuden parhaan joukossa. En välitä omista otteistani, teen sitten 50 pistettä tai yhden pisteen kaudessa. Se kieltämättä harmittaa, että olen pari viime peliä joutunut seuraamaan katsomosta. Se on henkisesti vaikeaa, mutta osa tätä hommaa.

Pelicans matkustaa torstaina Turkuun TPS:n vieraaksi. Reissupelit ovat olleet tämän kauden Pelicansin akilleenkantapää, mutta joukkueen kahden vuoden rekordi turkulaisia vastaan on puhdas voitoin 6-0. Pahimmaksi vieraspaikkakunnaksi Lassen nimeää Kuopion.

- Meidän pitäisi vieraspeleissä nostaa karvauspelaamistamme. Vastassa on torstaina hyvä joukkue, kuten sarjataulukkokin osoittaa. Olemme pelanneet heitä vastaan hyvin niin tällä kuin viime kaudella, mutta nyt on taas uusi peli. Heillä on paljon nuoria nousevia kykyjä, joita on pidettävä silmällä.

Viime viikolla varmistui, että mastokaupungissa on tarjolla pudotuspeliherkkua toista kautta peräkkäin. Pelicansin kapteenistoon kuuluva tanskalaispakki odottaa Lahteen aurinkoista kevättä.

- Meillä on mahdollisuus mennä pitkälle tämän joukkuehengen avulla. Jokainen pystyy vielä parantamaan. Kannustamme toisiamme, ja tiedämme, milloin voi ottaa rennommin ja milloin on tosi kyseessä.

- Tuntuu, että Liiga on tällä kaudella erityisen hyvä ja tasainen. Kuka tahansa voi voittaa kenet vain, hän lopettaa.

Teksti: Aleksi Salonen