Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Myllyniemi palasi Pelicansiin moninaisten vaiheiden jälkeen – ”Täällä on ollut aina hyvä olla”

Kaksi kautta sitten Pelicansista HPK:hon siirtyneen Jere Myllyniemen aika Hämeenlinnassa oli pettymys. Maata kiertävälle radalle ajautunut maalivahti on iloinen saadessaan edustaa taas Pelicansin värejä.

Neljällä eri kaudella vuosina 2011-15 Pelicansissa torjunut Jere Myllyniemi muutti kesällä 2015 perheineen Hämeenlinnaan taskussaan kahden vuoden sopimus paikallisen Pallokerhon kanssa. Tänään tiistaina 34 vuotta täyttävän maalivahdin pesti HPK:ssa jäi kuitenkin 29 ottelun ja yhden vuoden pituiseksi.

Koko joukkue sukelsi viime kaudella Hämeenlinnan syksyssä rajusti, eikä loukkaantumisen selättäneeseen maalivahtiin herunut enää luottoa lumen tulon jälkeen.

- Viime kausi oli kaikin puolin vaikea. En pystynyt pelaamaan sillä tasolla, mitä olisi pitänyt. Loukkaantumisesta toipuminen vaati oman veronsa, mutta jos pelit menevät huonosti, niin se on yleensä monen asian summa. Eikä meillä mennyt joukkueenakaan niin nappiin. Ei tässä voi oikein muuta syyttää kuin itseä huonosta tuloksesta, Myllyniemi sanoo.

Sympaattinen ja poikkeuksetta hyvällä tuulella oleva Myllyniemi ei empinyt hetkeäkään sopiessaan Pelicansin kanssa tammikuun loppuun kestävästä kontrahdista.

- Tässä on keskusteltu puolin ja toisin jo jonkin aikaa. Nyt kun oikeasti tarjottiin paikkaa täältä, niin halusin ilman muuta tulla. Olen halunnut palata jo pitkään. Lahdesta on vain hyviä muistoja, ja tiedän, miten asiat täällä hoidetaan. Täällä on ollut aina hyvä olla.

Kangasalalla syntynyt veräjänvartija on etsinyt paikkaansa kuluvalla kaudella ympäri Suomea. Markkinat eivät olleet kauden alla Myllyniemelle suotuisat.

- Olen siitä lähtien etsinyt joukkuetta, kun Kerho halusi purkaa sopimukseni. Tilannehan on se, että joukkueet Suomessa ja maailmalla ovat rakennettu hyvissä ajoin, niin on vaikea löytää paikkaa. Se vaatii aina jonkun loukkaantumisen tai epäonnistumisen, että tontti jostain aukeaisi, hän selvittää.

- Olen halunnut pitää itseni pelituntumassa, ja aina kun on tullut paikka, missä on mahdollisuus pelata, niin totta kai olen halunnut lähteä. Tuskinpa normaalia työntekijääkään syytetään siitä, että hän haluaa tehdä töitä. Jos jostain löytyy työpaikka, niin ihminen menee sinne tekemään töitä. Ei sitä katsota, monessako paikassa töitä on tehty. Itse haluan harjoittaa ammattiani, ja kun ei ole ollut vakituista joukkuetta, niin silloin niitä seuroja tulee vähän enemmän.

Kiitosta perheelle

Myllyniemi viittaa kommentillaan tällä kaudella alati vaihtuneeseen työnantajaan. Pelicans on maalivahdille jo viides seura tällä kaudella, kun hän on ennen Lahteen paluutaan ehtinyt pyörähtää liigajoukkueista Ilveksessä ja HIFK:ssa sekä Mestiksessä Jokipojissa ja Hokissa. Kahden lapsen isä jakaa kiitosta perheelleen paljon matkustamista sisältävänä ajanjaksona.

- Perheelleni täytyy antaa iso hatunnosto. Etenkin vaimo joutuu tekemään paljon töitä, ja kun lapset joutuvat olemaan erossa isästään, niin ei se helppoa ole. Mutta kyllä hekin ymmärtävät, että jos tätä hommaa haluaa ammatikseen tehdä ja jos paikka aukeaa, niin silloin on lähdettävä.

Hän lähestyy tapansa mukaan asioita positiivisin silmin. Erilaiset ympäristöt ovat taanneet sen, että kokeneen torjujan työkalupakkiin on tarttunut yhtä jos toista.

- Eihän tämä unelmatilanne ole, ei sitä pidä kieltää. Mutta jos tämän kääntää positiiviseksi, niin olen nähnyt maailmaa ja toisia tapoja hoitaa asioita. Alkukaudesta sain hyvää oppia Ilveksestä (Markus) Korhoselta (Ilveksen mv-valmentaja) ja HIFK:sta (Jan) Lundellilta (HIFK:n mv-valmentaja). Heidän kanssaan tehtiin tosi paljon töitä, ja tuntuu, että varsinkin Helsingin aikana menin paljon eteenpäin. Olen ajatellut tämän niin, että sitten kun pääsen paikoilleni, niin osaa enemmän arvostaa sitä hetkeä. Ei rupeaisi murehtimaan pienistä asioista.

"Pyrin antamaan kannattajille takaisin"

Vuosia takaperin Myllyniemen opissa ollut Janne Juvonen on viime kaudesta alkaen alkanut lunastaa häneen kohdistuneita ykköstorjujan odotuksia. Kevään ratkaisupelit ovat vasta tuloillaan, mutta Myllyniemi on vakuuttunut aisaparinsa otteista.

- Olen seurannut Jannen pelejä parin viime kauden aikana. Onhan se ollut hieno nähdä, että hän on ottanut isoja steppejä. Tiesin jo silloin, kun itsekin olin täällä ja olin se pelaava maalivahti, että siinä vaiheessa, kun Janne saa pelata rauhassa, niin tulosta alkaa tulla. Sen hän on nyt näyttänyt, ja pelannut tähän mennessä hyvän kauden.

Myllyniemi torjui Pelicansin maalilla lauantaina Jantusten juhlaottelussa, jossa lahtelaiset nuijivat viime kevään pudotuspelivastustajansa HIFK:n 8-3. Pelicans on tällä hetkellä kahden pisteen päässä suorasta puolivälieräpaikasta.

- Meininki vaikuttaa täällä hyvältä. Joukkue on tietenkin vähän vaihtunut viime näkemästä, mutta tavallaan tiesin, mihin tulen. Joukkuetta voisi kuvailla yllätykselliseksi. Niin kuin lauantaina näytimme, sieltä voi tulla aikamoinen ilotulitus, jos asiat loksahtavat kohdalleen - ja mikseivät ne loksahtaisi. Tässä on vielä hyvää aikaa kevääseen tiivistää joukkuetta. Näen, että mahdollisuudet ovat hyvät, hän puntaroi.

Myllyniemellä on ollut aina hyvät suhteet kannattajiin. Lauantaiset voitontanssit turkoosikulmauksen edessä huipensivat Isku Areenan tämän kauden herkullisimman kiekkoehtoon.

- Hyvältähän se tuntui vetää pitkästä aikaa tuuletukset lahtelaiskannattajien edessä. Kuperkeikat vielä perään, niin mikäs sen hauskempaa, Myllyniemi nauraa.

- Muistan, että kun pelasin viime kaudella täällä Kerhon maalilla, niin tuli aplodeja. Kyllä mä ajattelinkin, että vastaanotto on varmasti hyvä tälläkin kertaa, ja silloin pyrin aina antamaan takaisin. Kannustus tsemppaa paljon.

Pelicans pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun turkoosipaidat hakevat Lahdessa revanssia Ässistä hävittyään viikko sitten porilaisille 2-3. Myllyniemen sopimus käsittää vielä seuraavat kolme kamppailua.

- Siitä eteenpäin itselläni ei ole mitään tietoa tulevasta. Tykkään pelata ja olla täällä, eikä mulla ole mitään muuta toivetta kuin että saisin jäädä.

Teksti: Aleksi Salonen

***

Pelicans järjestää yhteistyössä ENCE eSportsin kanssa NHL 17 -konsolipelit ennen keskiviikon Ässät-ottelua Playstation 4 -konsolilla. Hannes HansuLinho Kettunen, nelinkertainen Suomen mestari NHL-peleissä saapuu Isku Areenalle pelaamaan yleisöä vastaan. Tapahtuma alkaa klo 17 Pelicans Aulassa, mukaan pääset seuraamaan ottelulipulla.

Osallistu kilpailuun Pelicansin Facebook-sivulla, ja voit päästä pelaamaan.