Otteluennakko: Liiga-kauden avausilta Jyväskylässä | Pelicans

Perjantai 20.9. 18:30 VS.

Otteluennakko: Liiga-kauden avausilta Jyväskylässä

Kiekko putoaa tiistaina jäähän Liigan runkosarjan 2024–25 ensimmäisen kierroksen merkiksi. Pelicans matkustaa tuolloin Jyväskylään Nathan Schnarrilla vahvistuneen JYPin vieraaksi.

Kuva: Tomi Natri

Pelicans on heti kauden alkajaisiksi tiukassa otteluruuhkassa, joka käsittää 11 peliä 23 päivään. Alkanut viikko sujuu lähes kauttaaltaan reissun päällä, kun Pelicansilla on ensin tiistaina ohjelmassa Liiga-avaus JYPin kotiluolassa.

Torstaina pelikaanimiehistö suuntaa CHL-matkalle, jonka ensimmäinen pysäkki on perjantain ottelu Ruotsissa Skellefteån vieraana. Sunnuntaiksi joukkueen reissu jatkuu Tanskaan SonderjykE Vojensin isännöimään taistoon.

Liiga-starttia silmällä pitäen Pelicansilla on viikonlopulta pohjalla kaksi kovaa CHL-vääntöä Euroopan kärkiporukoita vastaan. Perjantaina Färjestad oli päijäthämäläisjoukkueelle liian kova pala purtavaksi, mutta sunnuntaina oli toinen ääni kellossa Pelicansin kukistettua Geneve-Servetten voittolaukausten jälkeen 5–4.

Seuraavaa kotipeliä Lahdessa joudutaan odottelemaan aina ensi viikolle. Toisella Liiga-viikolla Pelicansin kalenterissa on kotipelejä kaksi kappalein, kun keskiviikkona 18. syyskuuta pelikaanit saavat vieraakseen Ässät, ja perään perjantaina Lukon.

Schnarrista JYPin uusi ykkössentteri

Pelicansin runkosarjan avausvastustaja JYP siirtyi kesällä ruotsalaiskomentoon, kun 52-vuotias Johan Pennerborn otti ohjat jyväskyläläisjoukkueen peräsimessä. Neljänä keväänä putkeen pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt hurrikaanimiehistö käynnisti harjoituskautensa Pitsiturnauksessa, jossa se pelasi tasan Sportin ja Ässien kanssa sekä koki tappion TPS:lle.

Seitsemästä täysimittaisesta harjoitusottelustaan JYP voitti viisi. Viimeisimmässä kotipelissä tuli ruma 2–9-häviö Kärpille, kun taas Liiga-kauden kenraalissa jyväskyläläiset pelasivat SaiPan kanssa 2–2-tasurin.

Viime kauden nipustaan JYP menetti kaksi kovinta syömähammastaan Jerry Turkulaisen ja Reid Gardinerin siirryttyä muihin maisemiin. Ex-pelikaani Teemu Erosen kipparoimasta puolustuksesta joukkueen jättivät tukipilarit Tobias Winberg ja Anttoni Honka.

JYPin takalinjoille uusina vahvistuksina ovat liittyneet Röglestä tullut ruotsalainen Samuel Jonsson ja KooKoosta hankittu nuori Väinö Liikonen.

Turkulaisen ja Gardinerin ohella JYPin hyökkäyksestä poistuivat myös muun muassa Jarkko Malinen, Braden Christoffer, Robert Rooba ja C. J. Smith. Uudeksi ykkössentterikseen seura värväsi viime kaudella Pelicansissa loistaneen Nathan Schnarrin, joka oli harjoituskauden lopulla sivussa loukkaantumisen takia.

Schnarrin kylkeen JYPin kesän toinen iso profiilihankinta on 13 vuoden tauon jälkeen Jyväskylään paluun tekevä Pekka Jormakka. Kesällä hyökkäykseen liittyivät myös Otto Mäkinen Jukureista, kahteen viime kauteen 39 kaappia SaiPalle iskenyt Valtteri Ojantakanen, yhä läpimurtoaan hakeva Tuukka Tieksola Lukosta ja kanadalainen Alex Dostie Norjan pääsarjasta.

Tolppien välissä JYPin selkeänä luottotorjujana jatkaa Veivi Vehviläinen, jonka uudeksi aisapariksi seura värväsi latvialaisen Eriks Vitolsin KeuPa HT:n veräjältä. Peliaikaa maalinsuulla kärkkyvät myös 18-vuotiaat lupaukset Veeti Louhivaara ja Otto Hannikainen.

Liiga-avaus JYP – Pelicans tiistaina 10.9. LähiTapiola Areenassa klo 18.30.