Otteluraportti: CHL-avaus Färjestadin juhlaa | Pelicans

Keskiviikko 18.9. 18:30 VS.

Otteluraportti: CHL-avaus Färjestadin juhlaa

Voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä Pelicansin ja Färjestad BK:n kohdattua Lahdessa CHL:n avausillassa. Ruotsalaiset iskivät kotijoukkueen kanveesiin kakkoserässä ja veivät voiton mukanaan maalein 5–0.

Pelicans jatkaa pelejään CHL:ssä heti sunnuntaina Isku Areenassa Geneve-Servetteä vastaan. (Kuva: Tomi Natri)

Pelicans joutui heti kovaan testiin jääkiekon Mestarien liigan CHL:n ensi-illassa. Ottelussa SHL-seura Färjestad BK:ta vastaan pelin vaade oli korkea alusta lähtien. Pelicans pelasi lopulta varsin kelvollisen avauserän, jonka ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi vieraiden yksi kahden minuutin rangaistus.

Toista erää sen sijaan ehdittiin pelata vain 33 sekuntia, kun kiekko löytyi ensimmäistä kertaa Jasper Patrikaisen selän takaa. Färjestadin vei 1–0-johtoon Lucas Forsell, joka pääsi isäntien kiekonmenetyksen seurauksena nokikkain Patrikaisen kanssa.

Kaksi ja puoli minuuttia myöhemmin ruotsalaisryhmä iski toistamiseen Per Åslundin johdolla. Pelicans sortui 0–2-takaiskun jälkeen jäähyihin, mutta onnistui saamaan limpun alivoimalla Maxime Lagacen varitoimaan rysään. Patrik Carlssonin osuma kuitenkin vietiin lopulta pois potkumaalina.

Hylkäyksen jälkeen Färjestad nakutti kolmella pikamaalilla ottelun pakettiin. Ensin Magnus Nygren kiskaisi lukemat 0–3:een ylivoimalla ajassa 30:34. Kaksi minuuttia myöhemmin oli Michael Lindqvistin vuoro kurittaa isäntiä ylivoimaosumallaan. Hetken päästä Marcus Westfält ohjasi numerot vastustamattomasti jo 0–5:een.

Samaiset lukemat olivat valotaululla loppusummerinkin soitua Färjestadin pelattua jämäkästi Pelicans pois tekopaikoilta myös päätöserässä.

Pelicans kohtaa seuraavaksi tänä sunnuntaina hallitsevan CHL-mestarin sveitsiläisen Geneve-Servetten. Kamppailu starttaa Isku Areenassa klo 16.