Otteluraportti: Ilves iski kuusi maalia Pelicansin verkkoon | Pelicans

Perjantai 27.9. 19:30 VS.

Otteluraportti: Ilves iski kuusi maalia Pelicansin verkkoon

Pelicans jäi Tampereella tyhjin käsin Ilveksen niitattua lauantai-illassa vieraiden reppuun 6–3-voittolukemat.

Pelicans ja Ilves kohtaavat uudelleen ensi viikon perjantaina Lahdessa. (Kuva: Timo Koistinen)

Ilves sai lauantain Nokia-areenassa pelattuun taistoon loistoalun, kun Niklas Friman laukoi painottamalta puolelta joukkueensa 1–0-johtoon jo 33 sekunnin pelin jälkeen.

Pelicansin vastaus tuli kuudennella minuutilla Patrik Carlssonin niitattua kauden ensimmäisen osumansa Iikka Kangasniemen ja Petteri Riihisen syötöistä. Avauserän ehdittyä juuri jälkimmäiselle puoliskolleen Ilves iski toistamiseen, kun Matias Mäntykivi pääsi viimeistelemään keskikaistasta kotijoukkueen 2–1 edelle.

Ruotsalaisvahti Olof Lindbom ohitettiin kolmannen kerran vain 29 sekuntia edellisestä. Nyt maalisarakkeeseen nimensä sai Kasper Björkqvist, joka vei tupsukorvat 3–1-taukojohtoon.

Toisessa erässä Pelicans joutui puolustamaan pitkiä jaksoja ja joutui lopulta antautumaan neljännen kerran. Ajassa 33:39 syntyneen 4–1-osuman arkkitehti oli Arttu Pelli, jonka viivakuti painui ruuhkan takaa turkoosipaitojen verkkoon.

Päätöserässä Ilves osui vielä kahdesti. Simon Johansson sivalsi ensin erän alussa ylivoimalla lukemat 5–1:een, ja kymmenen minuuttia myöhemmin oli Daniel Gazdan vuoro kurittaa pelikaaniryhmää.

Pelicans taisteli kuitenkin loppuun asti ja onnistui vielä viimeisellä kympillä kaventamaan loppulukemat 3–6:een Rasmus Kumpulaisen (Miika Roine, Leevi Tukiainen), ja Tukiaisen (Daniel Nieminen, Michael Vukojevic) voimin.

Runkosarja jatkuu keskiviikkona Vaasassa Sportin ja Pelicansin kohtaamisella. Pelicans ja Ilves ovat uudelleen vastatusten ensi perjantaina Isku Areenassa.