Otteluraportti: Päätöserän kiri ei tuonut palkintoa Skellefteåssa | Pelicans

Perjantai 20.9. 18:30 VS.

Otteluraportti: Päätöserän kiri ei tuonut palkintoa Skellefteåssa

Pelicansin CHL-taival jatkui perjantaina Skellefteåssa hallitsevan SHL-mestarin vieraana. Kotijoukkue oli lopulta vahvempi maalein 4–2 turkoosimiehistön väkevästä kiristä huolimatta.

Pelicans jatkaa Ruotsista matkaansa kohti Tanskaa.

Pelicans oli matkannut perjantai-illaksi Ruotsiin kauden kolmanteen CHL-otteluunsa. Kamppailu viime kevään SHL-mestari Skellefteå AIK:ta vastaan sai päijäthämäläisittäin synkän startin, kun Andreas Johnson unohtui Pelicans-puolustukselta vapaaksi keskikaistaan, ja mies pääsi tinttaamaan lukemat 1–0:aan ajassa 01:59.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla Jasper Patrikainen yllätettiin toistamiseen. Nyt maalin makuun pääsi SHL:n viime kauden pakkien ykkösnimi Jonathan Pudas, joka rokotti vastustamattomasti numerot 2–0:aan aikaan 14:22.

Toisessa erässä Patrikainen piti Pelicansin tuloksensyrjässä kiinni Skellefteån otettua kiekkokontrollin itselleen. Kuivin jaloin tilanteista selvinnyt vierasjoukkue heräsi eloon päätöserässä, kun ensin Tim Lindfors napautti ylivoimalla 1–2-kavennuksen Wyatt Kalynukin ja Elias Vilénin syötöistä ajassa 43:51.

Vajaa kolme minuuttia myöhemmin Pelicans tasoitti puntit 2–2:een paikalle saapuneiden äänekkäiden lahtelaiskannattajien riemuksi. Michael Vukojevic ja Leevi Tukiainen tekivät tilanteessa esityön Konsta Hirvoselle, joka painoi maalin edestä kiekon maalin yläkulmaan.

Viimeisellä kympillä Skellefteå harjasi kuitenkin sarjapisteet kotiin Pudaksen pommitettua illan toisellaan 3–2-voittomaalin aikaan 54:58. Martins Dzierkals onnistui vielä lopussa maalaamaan tyhjiin, joten loppulukemat Ruotsin-illassa olivat isäntien eduksi 4–2.

Pelicans matkustaa seuraavaksi Tanskaan, jossa sunnuntaina vastaan asettuu SonderjyskE Vojens.