Otteluraportti: Pelicans kauden ensimmäiseen kolmen pisteen voittoon HIFK:n kustannuksella | Pelicans

Perjantai 4.10. 18:30 VS.

HIFK:n ja Pelicansin välinen taisto tarjosi Helsingissä seitsemän täysosumaa ja kahdet myllyt. Vieraat poistuivat lopulta kaukalosta voittajana maalein 5–2 Wyatt Kalynukin (1+2) johdolla.

Wyatt Kalynuk sai maalitilinsä auki Pelicans-nutussa. (Kuva: Tomi Natri)

Viiden tappion rasittamana Helsingin lauantai-iltaan matkannut Pelicans onnistui HIFK:ta vastaan maalinteossa jo minuutin pelin jälkeen, kun Lubos Horky (Iikka Kangasniemi, Wyatt Kalynuk) maalasi kauden toisellaan pelikaanit 1–0-johtoon.

HIFK:n vastaus tuli yhdeksännellä minuutilla. 1–1-tasoituksen ohi Olof Lindbomin ohjasi Leo Komarov. Väkevästi matsiin tulleen Pelicansin ote kirposi erän edetessä, ja ensimmäiselle tauolle mentiin lopulta isäntien 2–1-johdossa Jesse Seppälän onnistuttua ajassa 17:15.

Toisessa erässä sattui ja tapahtui, kun ensin Michael Vukojevic (Daniel Nieminen, Antti Tyrväinen) paukutti ensimmäisellä Pelicans-maalillaan lukemat 2–2:een aikaan 28:04. Puolitoista minuuttia myöhemmin turkoosimiehistö siirtyi uudelleen johtoon kuumavireisen Kangasniemen (Kalynuk, Ryan Lasch) kauden neljännellä kaapilla.

Pelin puolivälissä HIFK joutui vaihtamaan maalivahtia Miro Väänäsen törmättyä maalin edessä Roope Taposeen. Veräjälle vaihdettu Rastislav Elias joutui antautumaan ensimmäisen kerran ajassa 34:27 Konsta Hirvosen (Nieminen, Miika Roine) iskettyä paluukiekosta Pelicansin 4–2-johtoon.

Erän loppupuolella nähtiin myös rehelliset myllyt, kun Iiro Pakarinen ja Niklas Virtanen tappelivat itsensä suihkun puolelle. Päätöserän alussa hanskat putosivat jälleen Einari Luhangan ja Vukojevicin nujakoitua pelilleen aikaisen päätöksen.

Viimeisen sinetin kiihkeälle kamppailulle laukoi Kalynuk, jonka tyhjiin iskemä osuma toi Pelicansille Nordikselta 5–2-voiton. Kanukkipakin kauden ensimmäiseen syöttöpisteen merkkautti Lindbom, joka oli päijäthämäläisten vierasvoiton takuumies.

Pelicans pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina. Silloin Isku Areenaan vieraaksi luistelee Tappara.