Otteluraportti: Pelicans tyylitteli voiton Dragonsista ja eteni CHL:n pudotuspeleihin | Pelicans

Perjantai 18.10. 18:30 VS.

CHL:n runkosarjan päätöskierroksen kamppailu Pelicansin ja Rouen Dragonsin välillä oli kotijoukkueen juhlaa loppunumeroin 10–1. Pelicansin tehomies oli mojovat viisi (1+4) tehopinnaa merkkauttanut Wyatt Kalynuk.

Pelicansin ylivoima kylvi tuhoa Rouen Dragonsia vastaan. (Kuva: Tomi Natri)

Yksipuolisessa maalijuhlassa Pelicans onnistui ensi kertaa maalinteossa ajassa 09:44, kun Wyatt Kalynuk täräytti ylivoimalla lukemat 1–0:aan Ryan Laschin ja Antti Tyrväisen syötöistä. Viisi minuuttia myöhemmin ylivoima osui jälleen Tyrväisen viimeisteltyä kotijoukkueen toisen Jonas Enlundin ja Kalynukin esityöstä.

Pelicansin kolmas täysosuma näki päivänvalon vielä avauserän viimeisellä sekunnilla hienon sommitelman päätteeksi. 3–0-maalista vastasi Michael Vukojevic, joka sai putata limpun tyhjiin Tyrväisen ja Libor Zabranskyn alustuksesta.

Pelikaanimiehistö karkasi kakkoserän alussa jo neljän maalin karkumatkalle Laschin (Kalynuk, Enlund) lauottua kotijoukkueen illan kolmannen ylivoimaosuman. Ajassa 04:27 isot numerot muuttuivat 5–0:aan Tim Lindforsin (Konsta Hirvonen) väläytettyä tulista laukaustaan.

Pelin ylitettyä juuri puolivälinsä Enlund taituroi maalin edestä Pelicansin illan kuudennen Rasmus Kumpulaisen ja Lubos Horkyn syötöistä. Tässä vaiheessa Dragons vaihtoi maalivahtia Oskari Setäsen siirryttyä sivuun Gaetan Richardin tieltä.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain 13 sekuntia, kun Horky iski Pelicansin ylivoimalla 7–0 edelle Tyrväisen ja Kalynukin tehtyä esityön. Pakkopeli tuotti pelikaaneille myös 8–0-osuman Lars Bryggmanin (Zabransky, Kumpulainen) saatua varusteensa kiekon tielle ajassa 42:41.

Erän neljännellä minuutilla Isku Areenassa tuuletettiin jo Pelicansin yhdeksättä osumaa Horkyn nostettua illan toisensa Kalynukin ja Laschin syötöistä. Ottelun 49. minuutilla myös ranskalaisvierailija sai kuparisensa rikki Milan Kytnarin voimin. Dragons-ottelussa Pelicansin tolppien välissä nähtiin nuori lahtelaisdebytantti Jasper Lattu, 18.

Kamppailu paketoitiin lopulta Pelicansin 10–1-voittonumeroihin Miika Roineen (Adam Bares, Zabransky) lauottua illan viimeisen osuman ajassa 52:20.

Pelicans jatkaa CHL:n runkosarjavaiheesta matkaansa pudotuspeleihin. Ensimmäisen kierroksen vastustaja selviää myöhään keskiviikkoiltana. Liigassa pelit jatkuvat perjantaina Isku Areenassa HPK:ta vastaan.