Otteluraportti: Pelicansille niukka voitto JYPistä kauden avauksessa | Pelicans

Perjantai 20.9. 18:30 VS.

Otteluraportti: Pelicansille niukka voitto JYPistä kauden avauksessa

Liigan runkosarjan ensimmäisistä sarjapisteistä nähtiin tiistaina JYPin ja Pelicansin välillä värikäs vääntö, joka kääntyi voittolaukauksilla turkoosien eduksi maalein 4–3. Ottelun hahmo oli Liiga-debyytissään 2+1-tehot nakuttanut Rasmus Kumpulainen.

Kuva: Jiri Halttunen

Liiga-kausi vuosimallia 2024–25 pyörähti käyntiin tiistai-iltana Jyväskylässä. JYPin ja Pelicansin kohtaamisessa maalinteon aloitti isäntäjoukkue ja viime kauden pelikaani Nathan Schnarr, joka ohitti Olof Lindbomin 1–0-osuman merkiksi ajassa 05:52.

Pelicans tuli kaksi minuuttia myöhemmin tasoihin päivän toisella ylivoimallaan. 1–1-maalin värkkäsi Liiga-debyytissään loistanut Rasmus Kumpulainen, 19. Keskisektorista syntyneen osuman alustivat Elias Vilén ja Leevi Tukiainen.

Rangaistusten sävyttämä ottelu tarjosi seuraavan täysosuman pelin ylitettyä puolivälinsä, kun Kumpulainen viimeisteli illan toisellaan Pelicansin 2–1-johtoon Tukiaisen ja Michal Jordanin syötöistä. Kauaa vieraiden johtoasema ei kuitenkaan kantanut Valtteri Ojantakasen paiskattua ylivoimalla lukemat 2–2:een vain puolitoista minuuttia Kumpulaisen maalista.

Toiselle erätauolle mentiin kuitenkin vieraiden komennossa. Kelloon jäi kaksi sekuntia, kun Iikka Kangasniemi (Ryan Lasch, Kumpulainen) tinttasi ylivoimalla pelivälineen vastustamattomasti ohi Veini Vehviläisen.

Kolmannen erän alkupuoliskolla JYP ehti jo jälleen tuulettaa tasoitusta, mutta osuma vietiin pois maalivahdin häirintänä. Lopulta 3–3-tasoitus kuitenkin syntyi, kun Ojantakanen iski rankkarista pelin jatkoille ajassa 56:33.

Ratkaisu kiihkeälle avausottelulle saatiin lopulta voittomaalikilpailun kolmannessa parissa, jossa Wyatt Kalynuk tyylitteli Pelicansille 4–3-voiton ja kaksi sarjapistettä.

Pelicans jatkaa kauttaan tänä perjantaina CHL:n merkeissä Ruotsissa Skellefteån vieraana. Seuraava Liiga-peli on ohjelmassa ensi viikon keskiviikkona Isku Areenassa Ässiä vastaan.