Otteluraportti: Sillasta noussut Pelicans kaatoi Tapparan | Pelicans

Keskiviikko 16.10. 18:30 VS.

Otteluraportti: Sillasta noussut Pelicans kaatoi Tapparan

Pelicans nappasi perjantaina Tapparasta runkosarjan ensimmäisen kotivoittonsa maalein 3–2. Isäntien päätöserän huima kiri huipentui reilu minuutti ennen päätössummeria Wyatt Kalynukin iskemään voitto-osumaan.

Pelicans-miehistöllä oli hymy herkässä toisen peräkkäisen voiton jälkeen. (Kuva: Tomi Natri)

Viimeksi lauantaina HIFK:n kukistanut Pelicans sai sairastuvalta mieluisia apuja perjantain kotiotteluun Tapparaa vastaan. Maalittomassa avauserässä paremmat tekopaikat oli vierasjoukkueella, joka pääsi pelikaaniryhmän kiekonmenetysten seurauksena pelin virtauksen päälle.

Kakkoserässä molemmat miehistöt pääsivät kertaalleen hakemaan avausmaalia ylivoimalla. Kuparinen rikkoutui lopulta tasakentällisin, kun Julius Mattila hyödynsi Pelicansin kiekonkäsittelyvirheen ja laukoi tamperelaiset 1–0-johtoon ajassa 36:33.

Tappara onnistui maalinteossa toistamiseen vain hetkeä myöhemmin. Kirvesrintojen 2–0-johtomaalin sai nimiinsä Benjamin Rautiainen, jonka lähettämä kuti painui ruuhkan takaa vastustamattomasti ohi Olof Lindbomin.

Pelicans pääsi heti päätöserän kärkeen kokeilemaan kavennusta rankkarista, mutta kultakypärä Iikka Kangasniemi ei yrityksessään onnistunut. Peliväline saatiin Juha Metsolan selustaan viimein ajassa 53:52, kun Miro Väänänen (Michal Jordan) toi ensimmäisellä Pelicans-osumallaan kotijoukkueen peliin mukaan Tappara-vahdin suosiollisella avustuksella.

Isännät onnistuivat lopulta myös ylivoimalla aikaan 54:56. Tasoituksen ohjasi kauden ensimmäisellään Ryan Lasch, joka sai maaliinsa erinomaisen tarjoilun Lubos Horkylta ja Kangasniemeltä.

Trillerimäinen kamppailu sai ratkaisunsa reipas minuutti ennen viimeistä summeria, kun Wyatt Kalynuk räjäytti Isku Areenan huutoon lataamalla 3–2-voittomaalin Laschin ja Horkyn syötöistä.

Jumbosijan karistanut Pelicans jatkaa pelejään tänä lauantaina Mikkelissä Jukurien vieraana.