Patrikainen on tyytyväinen alkukauden tekemiseensä: ”Meillä on Barton kanssa hyvä yhteishenki” | Pelicans

Maanantai 22.4. 18:30 VS.

Patrikainen on tyytyväinen alkukauden tekemiseensä: ”Meillä on Barton kanssa hyvä yhteishenki”

Sarjaohjelma osoittaa Pelicansille kiekkoviikon kärkeen vieraspelireissua Vaasan Kuparisaareen, josta Jasper Patrikaisella on hyviä kokemuksia.

Jasper Patrikaisen ja Patrik Bartosakin taakse on tehty vain 21 maalia. Lukema on Lukon (19) jälkeen sarjan toiseksi pienin. (Kuva: Tomi Natri)

Aleksi Salonen

Lokakuun jälkimmäinen puolisko tietää Liiga-kolmoselle Pelicansille väljempää ottelutahtia. Viime viikolla kalenteriin ei sisältynyt lainkaan matkustamista, ja kuluvan viikon alku on saatu pyhitettyä harjoittelulle.

Tositoimiin turkoosimiehistö palaa torstaina Vaasassa Sportia vastaan. Lauantaina viikonlopun helmenä hegemoniakamppailussa Lahdessa Pelicansia vastaan asettuu Helsingin IFK.

Lahtelaisvahti Jasper Patrikainen sanoo, ettei Pelicans-leirissä ole pantu pahitteeksi ruuhkattomampaa jaksoa.

- Ainakin joukkue pääsee tuoreempana peleihin.

- Omalla kohdalla tämä ei ole hirveästi arkea muuttanut, kun ei ole pelejäkään tullut niin paljon. Veskarijäillä on käyty iltapäivisin normaalisti kolmen pelin viikkoinakin.

Pelicansin maalivahtitandemista Patrik Bartosak on varastanut syyskaudella lehtiotsikot häikäisevillä esityksillään. Lahtelaisten 13 runkosarjaottelusta Patrikainen on saanut kolme aloitusvuoroa ja suoriutunut leiviskästään kiitettävästi: kaksi voittoa torjuntaprosentilla 93,65.

- Ilman muuta olen ollut tyytyväinen omaan tekemiseen. Pelaamiseen on löytynyt tasaisuus, ja sitä kautta olen antanut joukkueelle mahdollisuuden voittaa, Patrikainen kuvailee.

- Sanoisin, että nimenomaan tasaisuuden löytyminen on tässä suurimpana kehityksenä edelliskausiin nähden.

Keväällä 2019 U20 SM-sarjan parhaan maalivahdin palkinnon pokannut Patrikainen torjuu kotikaupunginsa seuran liigamiehistössä neljättä kauttaan. 22-vuotias kassari janoaa koko ajan isompaa ruutua, mutta samaan aikaan hän on vilpittömästi iloinen myös virkaveljensä onnistumisista. Aiempina kausina Patrikaisen pelimäärät ovat olleet 8, 18 ja 19 ottelua.

- On ollut totta kai hienoa seurata, millä tasolla Bartosak pelaa.

- Yksi osasyy onnistumiseemme on ollut meidän hyvä puolustuspelaaminen. Se, että viisikko on puolustanut jämäkästi, näkyy myös meidän veskareiden torjuntaprosenteissa. Pitää sinnekin suuntaan jakaa kiitosta.

Maalivahtivalmentaja Toni Pasurin suojattien välille on rakentunut hedelmällinen ilmapiiri.

- Jos ”Bartolla” on jostain asiasta eri näkemys kuin minulla, niin sieltä tulee vinkkejä. Enemmän se menee juuri niin päin kuin että rupeaisin itse häntä opastamaan. Meillä on hyvä yhteishenki ja hauskaa arjessa, hymyilee Patrikainen.

Pelicans vieraili Vaasan Kuparisaaressa myös viime vuoden lokakuussa. Silloin Patrikainen valittiin pelin ykköstähdeksi pysäytettyään lahtelaisten 3-1-voitossa 39 kiekkoa. Marraskuun kohtaamisessa hän laittoi vielä paremmaksi ja jätti 32 pelastuksellaan Sportin tyystin maaleitta.

Sportin (12.) sesonki ei ole ottanut vielä tuulta purjeisiinsa, sillä 14 ottelun pistekeskiarvo on tasan yksi. Maanantaina Risto Dufvan miehistö vieraili Nokia Arenassa, josta tuloksena oli 0-3-häviö Tapparalle. Ennusmerkit povaavat kotkapaitojen tarjoavan Pelicansille jälleen tiukan kamppailuhaasteen.

- Se on selvä, että meidän pitää olla vahvoja kamppailuissa ja saada hyökkäyspeli käyntiin. Ollaan puolustettu hyvin oikeastaan koko kausi, ja jos saamme hyökkäykseen napsun lisää, niin eiköhän se voittoon riitä.

Toista kauttaan Sportissa viilettävä Axel Holmström on laukonut 14 pelissä jo seitsemän täysosumaa, mikä on yhtä paljon kuin viime kauden 59 ottelussa. Kotkapaitojen sisäisen pistepörssin kärjen täydentävät Holmströmin ruotsalaiset maanmiehet Simon Hjalmarsson (3+9=12) ja Henrik Eriksson (3+2=5). Tolppien välissä peluutus on ollut jakautunut puoliksi Niko Hovisen (88,19 %) ja Rasmus Reijolan (88,83 %) välillä.

Pelicansin kultaista kypärää kantaa Miika Roine (2+8), joka on puhkaissut ensimmäisenä joukkueesta 10 tehopisteen rajan. Kuuden maalin Joni Ikonen sen sijaan jahtaa torstaina Liigan maalipörssin piikkipaikkaa neljän ottelun kuivan kauden jälkeen.

Sport – Pelicans torstaina 20.10. Vaasan Sähkö Areenassa klo 18.30.