Keskiviikko 2.9. 18:30 VS.

Pelicansin kausi starttaa ottelulla Sportia vastaan

Uusi Liiga-kausi starttaa reilun kolmen kuukauden kuluttua. Kauden 2017-18 avausviikonlopun pelit mitellään perjantaina ja lauantaina 8.-9.9.2017. Kaikkiaan 13 joukkuetta esiintyy kotikatsomoilleen ensimmäisillä kierroksilla.

Perjantain avauskierros käynnistyy poikkeuksellisesti jo klo 17 Savon paikallisottelulla Jukurien ja KalPan välillä. Hopeajoukkue KalPa saalistaa avausvoittoaan Mikkelistä. Tampereen herruudesta pelataan 279. kerran, kun Ilves isännöi mestarijoukkue Tapparaa. Jyväskylässä HIFK tavoittelee revanssia kevään pronssipelille JYPiä vastaan. Lappeenrannassa kausi alkaa Kaakon Derbyllä SaiPan ja KooKoon ottaessa yhteen.

Lauantaina pelataan myös täysi seitsemän ottelun kierros. HIFK mittaa uudelleen JYPin iskukyvyn – nyt Helsingissä. Myös Kaakon Derbyssä on uusintanäytös, tällä kertaa Kouvolassa. Kärpät ja HPK pelaavat vastakkain perjantain tapaan. Jukurit pelaa toistamiseen kotonaan, kun vastaan asettuu Pelicans. Sport avaa kotipeliensä sarjan Lukkoa vastaan. Ässien kauden avauspeli on Isomäessä Ilvestä vastaan. Illan päättää perinteikkäiden TPS:n ja Tapparan historian 225:s pääsarjatason kohtaaminen.

Hallitseva mestarijoukkue Tappara juhlistaa mestaruusviirin nostoa vasta tiistaina 12. syyskuuta, jolloin se pelaa ensimmäisen kotiottelunsa. Vastassa juhlapelissä on KalPa.

Tarkemman runkosarjan otteluohjelman Liiga julkaisee myöhemmin tällä viikolla.

Avausviikonlopun ohjelma:

Perjantai 8.9.

Jukurit - KalPa (klo 17.00)

HPK - Kärpät

Ilves - Tappara

JYP - HIFK

Lukko - TPS

SaiPa - KooKoo

Pelicans - Sport

Lauantai 9.9.

HIFK - JYP

KooKoo - SaiPa

Kärpät - HPK

Jukurit - Pelicans

Sport - Lukko

Ässät - Ilves

TPS - Tappara (klo 18.30)

Näin pelataan Liigassa kaudella 2017–18

Runkosarjan otteluohjelman pelipäivät painottuvat aiempien vuosien tapaan viikonloppuihin. Kaikkiaan 58 % otteluista pelataan perjantaina tai lauantaina. Viikkopelien pääpelipäivä on tiistai, jolloin pelataan 104 ottelua (23 %). Keskiviikko (8%) ja torstai (10 %) täydentävät ottelukalenterin. Sunnuntaille on runkosarjaohjelmassa merkitty vain yksi ottelu. Maanantaisin ei runkosarjassa pelata lainkaan.

Syyskaudella ohjelmassa on perinteinen maajoukkuetauko marraskuun alkupuolella sunnuntain 5.11. ja maanantain 13.11. välisenä aikana.

Joulutauolle joukkueet vetäytyvät tiistaina 19.12. pelattavan kierroksen jälkeen. Pelit jatkuvat jälleen tapaninpäivänä 26.12.

Vuoden 2018 puolella kaukaloon palataan keskiviikkona 3. tammikuuta. Olympialaiset Etelä-Korean Pyeongchangissa alkavat Leijonien osalta 14.2.2018. Liigassa pelataan täysi kierros vielä lauantaina 17.2., jonka jälkeen käynnistyy olympiatauko. Peleihin palataan tiistaina 27. helmikuuta.

Runkosarjan päätöskierros on ohjelmassa lauantaina 10.3.2018.

Playoffs-pelit käynnistyvät 1. kierroksen otteluilla tiistaina 13. maaliskuuta. Neljännesfinaalit kahdeksan parhaan kesken alkavat tiistaina 20. maaliskuuta. Finaalisarja Suomen mestaruudesta pelataan 17.-28.4.2018.

Tarkemman runkosarjan otteluohjelman Liiga julkaisee myöhemmin tällä viikolla.