Raviliiga saattaa yhteen jääkiekon ja raviurheilun | Pelicans

Tiistai 2.4. 18:30 VS.

Raviliiga saattaa yhteen jääkiekon ja raviurheilun

Kaksi suomalaista suurta yleisölajia, jääkiekko ja raviurheilu, lähtevät toteuttamaan yhteistyössä matkaa raviurheilun maailmaan. Kaksitoista liigajoukkuetta ja yksitoista ravirataa ympäri Suomen muodostavat 1 000 hevosenomistajan ravikimppoja. Joukkueiden väreissä kilpailevat hevoset mittaavat paremmuuttaan vuoteen 2020 saakka jatkuvassa Raviliigassa.

– Raviliiga on erittäin tervetullut hanke. Suomessa isot urheilulajit eivät tee liikaa yhteistyötä, toivottavasti pystymme olemaan tässä suunnannäyttäjiä. On ollut hienoa huomata, että liigaseurat ovat lähteneet Raviliigaan aktiivisesti mukaan. Tämä antaa hyvän mahdollisuuden Liigalle näkyä myös kesäaikaan. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisia uudenlaisia mahdollisuuksia Raviliiga tuo Liigalle ja liigaseuroille, Jääkiekon SM-liiga Oy:n myynti- ja yhteysjohtaja Juha Kuosa odottaa.

- Raviurheilun piirissä aiemmin toteutetut jättikimpat ovat onnistuneet hienosti ja tuoneet raviurheilun pariin uusia hevosenomistajia sekä antaneet positiivista potkua myös hevoshuutokaupalle. Yhteistyö jääkiekon kanssa tarjoaa mahdollisuuden ristiinmarkkinoida molempia lajeja mielenkiintoisella tavalla. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda hevosen ja ravien elämyksellisyyttä tutuksi jääkiekon innokkaille seuraajille, raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestön Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Vesa Mäkinen sanoo.

Raviliigan 2017 joukkueet muodostavat seuraavat raviradat ja liigaseurat
HIFK – Vermon ravirata
HPK – Forssan ravirata
Ilves – Teivon ravirata
Jukurit – Mikkelin ravirata
JYP – Jyväskylän ravirata
KooKoo – Kouvolan Ravirata
Kärpät – Oulun Ravirata
Pelicans – Lahden ravirata
SaiPa – Lappeenrannan ravirata
Sport – Powerparkin ravirata
Tappara – Teivon ravirata
TPS – Turun ravirata

Lisätietoja -> www.hippos.fi/taustatietoa

Raviliigassa alueelliset joukkueet koostuvat 1 000 osuuden hevoskimpoista, joiden yksi omistusosuus maksaa 100 euroa. Osuuden omistajalle ei tule Raviliigan aikana mitään muita kuluja. Raviliigojen hevoset hankitaan 15.9. Ypäjän varsahuutokaupasta. Raviliigan 2020 lopussa joukkueiden hevosten saavuttamasta ravipalkintosummasta ja myyntihinnasta 50 % luovutetaan liigaseurojen valitsemaan kohteeseen, esimerkiksi juniorityöhön. 50 % maksetaan takaisin omistajille, jotka voivat luovuttaa osuutensa hyväntekeväisyyteen. Raviliigan 2017 osuuksien myynti alkaa toukokuussa.

www.raviliiga.fi