Vahvistusta Pohjois-Amerikasta - Wyatt Kalynuk vahvistamaan Pelic | Pelicans

Keskiviikko 18.9. 18:30 VS.

Vahvistusta Pohjois-Amerikasta - Wyatt Kalynuk vahvistamaan Pelicansin puolustusta

Lahden Pelicans on tehnyt yksivuotisen sopimuksen kanadalaisen puolustajan Wyatt Kalynukin kanssa.

Lahden Pelicans on solminut yksivuotisen sopimuksen Wyatt Kalynukin kanssa. Kalynukin suunnitelmana on suunnata kauden jälkeen takaisin Amerikkaan NHL:ään. Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkasen mukaan kanadalainen puolustaja tuo merkittävää lisäarvoa joukkueen ylivoimapelaamiseen.

- Kalynuk tunnetaan hyökkäävistä taidoistaan ja kyvystään luoda maalipaikkoja. Hänen vahva luistelutaitonsa ja pelikäsityksensä sopivat hyvin Liigan nopeaan pelityyliin. Vaikka hänellä ei ole vielä kokemusta Euroopassa pelaamisesta, hänen monipuolinen taustansa Pohjois-Amerikan eri sarjoissa ja yliopistokiekossa antaa hyvän pohjan sopeutua, Laukkanen kertoo.

Vuonna 2017 NHL-joukkuePhiladelphia Flyers varasi Kalynukin seitsemännellä kierroksella. Kokemusta taalaliigasta löytyy myös Chicago Blackhawksin riveistä. Kaudella 2020-2021 Kalynuk iski 21 NHL-ottelussa tehot 4+5. Kaudella 2023-24 Kalynuk pelasi AHL:ssä Springfield Thunderbirdsin riveissä yhteensä 66 ottelua tehoin 5+13.

- 27-vuotiaana Kalynukilla on vielä paljon annettavaa ja kehityspotentiaalia. Hänen monipuolisuutensa, hyökkäystaitonsa ja kokemuksensa tekevät hänestä potentiaalisen avainpelaajan Pelicansissa, Laukkanen jatkaa.

Kalynukin kummiyrityksenään toimii OP Järvi-Häme.

Lisätietoja Kalynukin urasta löytyy täältä.


Lahden Pelicans on solminut kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Iikka Kangasniemien kanssa.

Lue lisää