Lauantai 10.12. 17:00 VS.

10. Yrjö Hakulinen


Yrjö Hakulinen

(s. 5.4.1952)

  • Lahtelaista edustuskiekkoa 1975-1982
  • 98 SM-sarjaottelua
  • 224 SM-liigaottelua
  • 2 A-maaottelua

Joensuun kasvatti Yrjö Hakulinen muistetaan Lahdessa isokokoisena ratkaisijana. Yrjö näytti taitojaan hyökkääjänä Lahdessa seitsemän kauden ajan ja juurrutti tuolloin itsensä suomalaisten liigapelaajien joukkoon. Hakulinen pelasi urallaan myös HPK:ssa ja KooVeessa. Yhteensä 322 liigaottelussa Hakulinen teki 258 tehopistettä.

Yrjö "Ykä" Hakulinen pelasi urallaan 2 A-maaottelua ja oli tarjolla vuoden 1982 MM-kisoihin, mutta putosi joukkueesta viime metreillä.

Veljensä Markun kanssa "Huojuviksi Hakulisiksi" kutsutut Hakuliset muodostivat tiukan hyökkäyskolmikon yhdessä Harri Toivasen kanssa. Tarinan mukaan Yrjö Hakulisen omintakeinen luistelutyyli näytti katsomoon siltä, kun hän olisi huojunut eteen-taakse. Yrjö Hakulisen ollessa kentällä katsomo usein villiintyi huutamaan "survo, Yrjö, survo!" –huutoa vaatien pelaajalta maalintekoa. Kun lahtelaisjoukkueelta kaivattiin maalia, Hakulisen veljekset laitettiin kentälle. Ominaista Yrjö Hakuliselle oli, että hän saattoi liikkua kaukalossa pitkään näkymättömissä, mutta iski sitten ratkaisun yllättäen.

Pelaajauransa jälkeen Yrjö Hakulinen toimi puoli vuotta päävalmentajana, mutta jättäytyi tehtävästä huomattuaan suhtautuvansa siihen liiaksi tunteella. Nykyisin Ykä toimii Lahden Steinerkoulussa liikunnanopettajana.