Lauantai 10.12. 17:00 VS.

13. Harri Toivanen


Harri Toivanen

(s. 26.7.1955)

  • Lahtelaista edustuskiekkoa 1973-1985
  • 314 SM-liigaottelua
  • Juniorivalmentaja ja seura-aktiivi


Harri Toivanen edusti koko jääkiekkouransa lahtelaista joukkuetta: aluksi Lahden Reipasta ja myöhemmin Kiekkoreipasta. Yli vuosikymmenen mittaiseen edustusjoukkuetaipaleeseen mahtui yhdeksän kautta SM-liigakiekkoilua. Niissä Harri "Hara" Toivanen pelasi 314 ottelua ja keräsi tehopisteet 236 (121+115).

"Härskiksikin" kutsuttu Toivanen muistetaan fyysisenä pelaajana, joka taisteli mielellään kiekosta ruuhkissa ja röyhkeyttä vaativissa tilanteissa. Hakulisten veljesten ketjukaverina tunnettu vahva Toivanen kaivoi kiekon esiin ja tarjoili sen mielellään Markku tai Yrjö Hakulisen lapaan, josta se oli helppo laittaa maaliin. Monet Toivasen omista maaleista syntyi reboundeista.

Aktiiviuransa jälkeen Toivanen siirtyi pian valmennuspuolelle. Toimittuaan useita vuosia juniorivalmentajana ja valmennettuaan muun muassa Kiekkoreippaan A-junioreita Toivanen antoi asiantuntemuksensa lahtelaisen kiekkovalmennuksen käyttöön valmennuspäällikkönä. Vuosina 1989-1994 Toivanen valmensi SM-liigajoukkue Hockey Reipasta Esko Nokelaisen apuvalmentajana.

Nuorena Toivanen pelasi myös jalkapalloa edustaen lahtelaisittain poikkeuksellisesti sekä FC Kuusysiä että Reipasta.