Libor Zábranský Lahden Pelicansiin vuoden sopimuksella | Pelicans

Sunnuntai 8.9. 16:00 VS.

Libor Zábranský Lahden Pelicansiin vuoden sopimuksella

Lahden Pelicans on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Tsekin maajoukkuepuolustaja Libor Zábranskýn kanssa.

Tsekin Brnossa syntynyt 24-vuotias Zábranský siirtyy vahvistamaan Pelicansin pakistoa kauden 2024-2025 ajaksi. Tsekkipuolustaja pelasi viime kaudella Porin Ässissä Liigassa iskien 57 runkosarjaotteluun tehot 5+7. Aikaisemmin pakki on nähty Liigassa Jukureiden paidassa. Korkean potentiaalin omaava nuori puolustaja vahvistaa tulevalla kaudella Pelicansin pakistoa yksivuotisella sopimuksella.


"Liborilla on korkea potentiaali, ja hän on kokenut puolustaja nuoresta iästä huolimatta. Hänellä on paljon kansainvälistä kokemusta ja Libor oli tämän vuoden MM-kisoissa todella lähellä paikkaa Tsekin maajoukkueeseen," kommentoi Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen.


"Hän on monipuolinen kovan laukauksen omaava pakki ja hän tuo paljon lisäarvoa sekä pakistoomme kuin myös koko joukkueeseemme,” Laukkanen jatkaa.


Zábranský pelasi juniorivuotensa kotikaupungissaan HC Kometa Brnossa ja on sittemmin kerännyt kokemusta Pohjois-Amerikassa WHL:ssä sekä Suomessa Liigassa. Maajoukkuekokemusta tsekkipakilta löytyy aina U16-tasolta asti ja hän kuuluu Tsekin maajoukkueen vakiokasvoihin.


Zábranskýn kummiyrityksenä toimii Special Color Oy