Otteluraportti: HPK vei Hämeen herruuden avausosan | Pelicans

Perjantai 18.10. 18:30 VS.

Otteluraportti: HPK vei Hämeen herruuden avausosan

Pelicansin voittoputki katkesi lauantaina Hämeenlinnassa. HPK rokotti vieraitaan neljästi ylivoimalla ja kuittasi näin ansaitusti sarjapisteet maalein 5–3.

Antti Tyrväinen merkkautti lauantaina oranssipaitoja vastaan pisteet 0+2. (Kuva: Tomi Natri)

Pelikaanimiehistö teki Hämeenlinnassa paluun Liiga-kaukaloon Tshekkiin suuntautuneen CHL-reissun jälkeen. Vieraat siirtyivät HPK:ta vastaan 1–0-johtoon kahden miehen ylivoimalla ajassa 09:43, kun Lars Bryggman iski Ryan Laschin ja Wyatt Kalynukin syötöistä kauden toisen osumansa.

Vuorostaan Pelicansin ensimmäinen rangaistus kostautui avauserän toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Kerhon 1–1-tasoituksen merkkautti Roope Vesterinen, joka suti isäntien tasoituksen maalin edustalta ohi Olof Lindbomin.

Tauolle mentiin kuitenkin Pelicansin 2–1-johtoasemassa. Kelloon jäi aikaa 52 sekuntia Laschin (Antti Tyrväinen, Iikka Kangasniemi) viimeisteltyä lähietäisyydeltä runkosarjan toisensa Sami Rajaniemen selustaan.

Kotijoukkueen ylivoima jatkoi tehokkaana heti kakkoserän alussa, kun lahtelaiskasvatti Jesse Kiiskinen kuritti ex-seuraansa 2–2-tasoituksen arvoisesti. Juuri ennen pelin puoltaväliä HPK siirtyi ensi kertaa johtoon Adam Brodeckin viimeisteltyä joukkueelleen illan kolmannen ylivoimaosuman.

Kolmannessa erässä ajassa 48:18 lukemat muuttuivat 4–2:een Eetu Tuulolan maalattua ylivoimalla maalinedushässäkän päätteeksi. Kolme minuuttia myöhemmin Pelicans tuli uudelleen voittotaisteluun mukaan Michal Jordanin (Tyrväinen) kauden ensimmäisellä maalilla.

Ottelun loppuhetkillä Pelicans sortui vielä kahteen rangaistukseen, mikä teki tasoituksen hakemista hankalaa. Loppulukemat kirjattiin HPK:n eduksi lopulta 5–3 Petteri Nikkilän siirrettyä illalle sinetin tyhjään maaliin.

Pelicans pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, jolloin CHL:n runkosarjan viimeiseen peliin Lahteen vieraaksi saapuu ranskalainen Rouen Dragons.