Otteluraportti: Tehokas Ässät voittoon Lahdessa | Pelicans

Perjantai 20.9. 18:30 VS.

Otteluraportti: Tehokas Ässät voittoon Lahdessa

Pelicans koki keskiviikkona kotiavauksessaan Liiga-kauden ensimmäisen tappionsa Ässien varastettua Isku Areenasta pisteet maalein 5–2.

Pelicans pelaa seuraavan kerran kotijäällään jo perjantaina Lukkoa vastaan. (Kuva: Tomi Natri)

CHL-reissultaan palannut Pelicans hyppäsi keskiviikkona takaisin Liiga-kaukaloon Porin Ässiä vastaan. Pelikaanien kotiavauksessa maalinteon aloitti vierasjoukkue ja Jonne Tammela, joka nosti ajassa 04:57 Ässät 1–0-johtoon.

Kiekko löytyi Jasper Patrikaisen vartioimasta maalista toistamiseen ottelun 15. minuutilla. Nyt maalinteossa onnistui Dylan Fabre, jonka taitava suoritus vei porilaiset Lahdessa 2–0-taukojohtoon.

Pelicans sai toisessa erässä terävyyttä otteisiinsa, ja 1–2-kavennus syntyi ylivoimalla erän viidennellä minuutilla Leevi Tukiaisen lavasta. Mainiota alkukautta pelaavan Pelicans-hyökkääjän osuman alustivat Miika Roine ja Rasmus Kumpulainen.

Kakkoserän loppuvaiheilla mustapaitainen kotijoukkue maalasi jälleen ylivoimalla saman kentällisen voimin. Kumpulainen ja erinomaisen Liiga-debyytin pelannut Daniel Nieminen tekivät tilanteessa esityön Elias Vilénille, joka ohitti takatolpalta Topias Rovion 2–2-tasoituksen merkiksi.

Minuutti ennen toista summeria Pelicans pääsi kokeilemaan johtomaalia rankkarista, mutta Wyatt Kalynuk ei tällä kertaa yrityksessään onnistunut.

Sen sijaan kolmatta erää ehdittiin pelata vain 19 sekuntia, kun Ässät siirtyi jälleen johtoon Lenni Hämeenahon maalilla. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Patrik Juhola kaatoi lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan 4–2-osumallaan.

Ässien murhaavan tehokkaan kolmannen erän alkupuoliskon täydensi Aleksi Anttalainen, jonka niittaama 5–2-osuma jäi lopulta kamppailun viimeiseksi maaliksi.

Pelicansin kotiottelut saavat jatkoa heti tänä perjantaina, kun Isku Areenaan vieraaksi saapuu Rauman Lukko.